Osztrák Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang: Oranje-parti, Verstappen a király

Max Verstappen

A nemzetközi sajtó Oranje-partiként jellemezte a Max Verstappent, a Red Bull holland versenyzőjét ünneplő szurkolók miatt a vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíjat, az összetettben 32 pontos előnnyel vezető Verstappent pedig a spielbergi versenypálya urának és királyának nevezte.  

Németország:
    ------------
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Szóló Spielbergben. Max Verstappen ismét győzött, és növelte előnyét Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben. Egy verseny tele büntetőcédulákkal."
    Frankfurter Rundschau:
"Max Verstappen magasba emelt öklökkel köszöntötte az extázisban ünneplő holland szurkolókat. A Red Bull versenyzője két hét alatt három futamot nyert és 32 pontra növelte az előnyét az összetettben a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben."
    Süddeutsche Zeitung:
"Oranje-parti Stájerországban. Max Verstappen a második futamot is megnyerte a Red Bull Ringen, ezúttal még fölényesebben, mint egy hete. Lewis Hamilton csak negyedik lett, Lando Norris pedig szenzációs versenyzéssel harmadiknak hozta célba a McLarent."

    Nagy-Britannia:
    ---------------
    The Telegraph:
"Hamiltonnak tulajdonképpen másodiknak kellett volna lennie a Red Bull Ringen, mégis negyedikként ért csak célba."
    The Guardian:
"+Campione+, skandálták a holland szurkolók a Red Bull Ringen, miután Max Verstappen hibátlan teljesítménnyel megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Ha a holland versenyző így folytatja, a címvédő Lewis Hamiltonnak pedig továbbra is problémái lesznek, akkor Verstappen a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után hosszú ünneplést rendezhet."

    Olaszország:
    ------------
    Gazzetta dello Sport:
"Csodálatosan unalmas verseny volt ez Ausztriában, ahol Max Verstappen a legyőzhetetlen uralkodó szerepében a múlt hetihez hasonló, fölényes győzelmet aratott. Az egyetlen különbséget múlt vasárnaphoz képest a közönség jelentette, ezúttal ugyanis 70 ezer rajongó énekelt és táncolt a holland sztárnak."
    Corriere dello Sport:
"Verstappen átvette Hamilton szerepét. A Red Bull szárnyal. A Mercedes pedig már nem az a mágikus csapat, amelyet megismertünk."
    Il Messaggero:
"Verstappen, Ausztria ura. SuperMax Hamiltonná változott, a brit címvédő pedig karmok nélküli kismacskává."
    La Stampa:
"Verstappen úgy nyeri a futamokat, ahogyan tavaly Hamilton tette. Mestermunka volt, a holland versenyző a rajttól a célig dominált."

    Spanyolország:
    --------------
    Marca:
"Max Verstappen beváltotta a hozzá fűzött reményeket és még a vártnál is magabiztosabban nyerte meg az Osztrák Nagydíjat."

    Ausztria:
    ---------
    Kronen Zeitung:
"Verstappen király összerakta a spielbergi dupla sikert."
    Kurier:
"Verstappen pályafutása 15. F1-es futamgyőzelmét ünnepelhette, idén már az ötödiket, és sorozatban a harmadikat. Négy spielbergi diadallal ráadásul ő lett minden idők legeredményesebb versenyzője a Red Bull Ringen."

    Svájc:
    ------
    Blick:
"Verstappen megint túl gyors volt a Mercedes számára."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?