EURO-2020 – Az olaszok kiejtették a belgákat

EURO-2020

Az olasz válogatott 2–1-re legyőzte Belgium csapatát a részben budapesti rendezésű labdarúgó-Európa-bajnokság második negyeddöntőjében, pénteken, Münchenben.

Az olasz válogatott 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.

Roberto Mancini együttese a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

Érdekes

Eredmény, negyeddöntő:

Olaszország–Belgium 2–1 (2–1)

München, Allianz Aréna, 12 984 néző, v.: Slavko Vincic (szlovén)
    gólszerzők: Barella (31.), Insigne (44.), illetve Lukaku (45+2. – tizenegyesből)
    sárga lap: Verratti (20.), Berardi (90.), illetve Tielemans (21.)

Érdekes

Olaszország:

Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson, 79.) – Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74.) – Chiesa (Tolói, 91.), Immobile (Belotti, 74.), Insigne (Berardi, 79.)

Érdekes

Belgium:

Courtois – Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen – Meunier (Chadli, 69., Praet, 74.), Tielemans (Mertens, 69.), Witsel, T. Hazard – De Bruyne, Lukaku, Doku

Érdekes

I. félidő:

31. perc: A belgák eladott labdáját Verratti passzolta be a tizenhatoson belülre, amit Barella három védő között megtartott, majd tíz méterről, jobbról félmagasan a hosszú sarokba lőtt (1–0).

44. perc: Insigne a belga térfél közepén kicselezte Tielemanst, és mivel a védők behátráltak, balról, 20 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot (2–0).

45+2. perc: A bal oldalon meglóduló Dokut Di Lorenzo teljesen fölöslegesen fellökte a tizenhatos oldalvonalán, az alapvonalhoz közel, a megítélt büntetőt Lukaku a jobbra ugró Donnarumma helyére lőtte (2–1).

A belgáknál Eden Hazard nem tudta vállalni a játékot, a címvédő portugálok elleni nyolcaddöntőben hozzá hasonlóan megsérült Kevin de Bruyne azonban ott volt a kezdőcsapatban, amelyben így is volt egy meglepetés: a Rennes játékosa, Jérémy Doku volt az egyik támadó.

Az olaszoknál az eddig csak egy mérkőzésen kezdő, de minden találkozón szerepet kapott Federico Chiesa váltotta a kezdő tizenegyben Domenico Berardit.

Aktívabban kezdett a belga csapat, de az olaszok még az első negyedórában lesgólig jutottak. A 22. percben De Bruyne lövésénél Donnarummának kellett hatalmasat védenie, az olasz válogatott enyhe labdabirtoklási fölénye azonban az első, kaput eltaláló lövésével góllá érett. Roberto Mancini együttese továbbra is irányított és megduplázta előnyét, a belgák azonban gyakorlatilag a semmiből még a szünet előtt szépítettek.

A fordulás után is az olaszoknál volt többet a labda, de az első veszélyes helyzetre a 60. percig kellett várni: egy mintaszerű belga támadás végén De Bruyne keresztezését Lukaku nem tudta belőni, Spinazzolát találta combon a kapu torkában. A csapatok többször is könnyedén játszották át a rivális középpályáját, emiatt lüktető volt a játék, és egyre többször alakult ki gólhelyzet mindkét oldalon. Az utolsó negyedórában inkább a sérülések és a cserék játszották a főszerepet, újabb gól pedig már nem esett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?