Az orvosok hibájából, rutinműtét után életét vesztette az 54 éves Mária

Az orvosok hibája miatt, banális műtét után vesztette életét egy 51 éves nő
Bártfa |

Az 54 éves bártfai Mária banális epehólyagműtétben hunyt el. Az eljárás során átlyukasztották a tüdejét, három nappal később pedig életét vesztette. Özvegye, a 64 éves Jaroslav hat éve próbál igazságot szolgáltatni feleségének.

Harminchat évig tartó boldogságuknak vetett véget egy orvos meggondolatlan lépése! A bártfai özvegy, Jaroslav Pšenčík hat éve gyászolja szeretett feleségét, három lányuk édesanyját. Felesége a bártfai kórházban végzett banális epehólyagműtétben halt meg. Jaroslav havonta sok pénzt költ nyugtatókra, naponta jár a temetőbe felesége sírjához. A bírósághoz és a rendőrséghez is fordult, mindhiába.

Mária nehezen határozta el, hogy megműtteti magát epéjével, de az orvosok megnyugtatták, hogy nincs miért aggódnia. A bártfai kórház őrző-védő szolgálatának vezetőjeként úgy vélte, a beavatkozást követően három nappal már munkába is állhat. Január 5-én feküdt kés alá, de az operáció előkészítésekor az egészségügyi dolgozók átszúrták a légcsövét. Három nappal később belehalt a sérüléseibe. Ezt az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal (ÚDZS) vizsgálata is megerősítette.

A hivatal szerint a kórházban a műtét előtt kilyukasztották a légcsövét, amit nem vettek észre időben. Mária a műtétet követő harmadik napon életét vesztette. A kórházat 6 500 eurós bírsággal sújtották.

A kórház a döntés ellen pert indított, de nem járt sikerrel. Meggyőződésünk, hogy az orvosok nem követtek el hibát – mondta Peter Petko, a kórház ügyvédje. „Öt komoly intubációs kísérletet hajtottak végre a páciensen, a szakértők azt állítják, három sikertelen kísérlet után nem kellett volna tovább próbálkozniuk – magyarázta a bíróságon az ÚDZS képviselője.

A bíróság elutasította a kórház keresetét és jogerősen úgy határozott, az ÚDZS vizsgálatának eredménye helytálló.

(pluska.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?