Elfogadták: Jön a Covid-lottó; jutalmat kapnak azok, akik rábeszélnek valakit az oltásra

koronavírus-vakcina
Pozsony |

Az állam pénzjutalomban részesíti azokat, akik rábeszélnek valakit az oltásra. Az oltott személyek részt vehetnek a Covid-lottón, mindkét vakcinadózis esetén duplájára nő az esély – döntött a parlament pénteken. A javaslatot a jelenlévő 78 képviselőből 77 támogatta.

A sorsolásban az oltottak vehetnék részt. Azok, akik mindkét dózist megkapták, dupla eséllyel indulnak. A Johnson&Johnson egydózisú vakcinát kapták, automatikusan két „szelvénnyel” kerülnek a sorsolásba.

A Covid-lottó során legalább 6 240 nyereményt osztanak ki, amelyet a kisorsolástól számított 30 napon belül fizet ki a pénzügyminisztérium. Erre a célra 600 ezer és 1,5 millió közötti összeget, legfeljebb pedig 2 millió eurót költenének el hetente.

Ugyancsak jutalomban részesülnek azok, akik rábeszélnek valakit az oltásra. Feltétel, hogy az ajánlott személy idősebb legyen 18 évnél, valamint az oltást július 1. és október 31. között abszolválja. A bónuszt november 30-ig fizetik ki. Egy személy legfeljebb 50 személyt ajánlhat.

Amennyiben az így beoltott személy 50 év alatti, 30 euró jár az ajánlásért, ha 50 és 60 év között van, akkor 60 euró, ha hatvan évnél idősebb, akkor pedig 90 euró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?