Fehér Ház: Bidené a legsokszínűbb kormányzat

Joe Biden

Joe Biden amerikai elnöké a legsokszínűbb kormányzat a Fehér Ház csütörtökön nyilvánosságra hozott elemzése szerint.

A Fehér Ház alkalmazottjainak 60 százaléka nő, 44 százaléka pedig különféle etnikumokhoz és rasszokhoz tartozik – írta a kongresszusnak szóló éves jelentésében a Fehér Ház.

Az 59 legmagasabb fehér házi tisztség birtokosai között kicsivel kisebb, 56 százalék a nők és 36 százalék a különféle etnikai csoportok képviselőinek aránya.

A jelentés szerint a Biden-kormányzatban egy százalék alatti a férfiak és a nők fizetésének átlaga közötti különbség: a nők átlagosan 93 752 dollárt, a férfiak pedig 94 639 dollárt keresnek.

Az American Enterprise Institute elemzése alapján Donald Trump előző elnök első hivatalban töltött éve alatt 37 százalék, az őt megelőző Barack Obama elnökségének kezdetén pedig 16 százalék volt a kereseti különbség a nemek között.

Biden elnökségének első 100 napja alatt 1500 elnöki kinevezettet vettek alkalmazásba, a kétszeresét annak, amennyit a korábbi kormányok vettek fel ezalatt az idő alatt.

A kongresszusnak szóló beszámolót kísérő közleményében a Fehér Ház aláhúzta: az elnök a sokszínűség és az egyenlő bánásmód híve, és jelentős lépéseket tettek azért, hogy az alkalmazottak összetétele és bérezése visszatükrözze ezt.

A 78 éves Biden az elnökválasztási kampány során igyekezett elérni, hogy ne csak egy szűk réteg, hanem az egész ország képviselőjeként tekintsenek rá. Az egyenlőség jegyében Kamala Harrist tette meg alelnökének, aki az Egyesült Államok első női, első afroamerikai és első ázsiai-amerikai alelnöke. Biden arra is ígéretet tett, hogy ha lehetősége adódik, fekete nőt nevez ki a legfelsőbb bíróság élére. Az elnök emellett Michael Leach személyében kinevezte a Fehér Ház első sokszínűségért és befogadásért felelős igazgatóját.

Ugyanakkor Biden belső körének legbefolyásosabb tagjai továbbra is fehér bőrűek - mutatott rá az AP amerikai hírügynökség.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?