15 681-an regisztráltak eddig a Szputnyik V vakcinára

Szputnyik V

Összesen 15 681 szlovák állampolgár regisztrált a Szputnyik V vakcinára, a legtöbben, 2511-en Pozsony megyéből. A legtöbben, 1889-en a 45 és 49 év közötti korosztályból regisztráltak, derül ki az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) adataiból. Június 30-ig lehet regisztrálni a vakcinára.

Az adatok szerint 8108-an várnak a nem bejegyzett Szputnyik V vakcina első oltására, 7573-an a másodikra.

Az első oltásra a 40-44 éves korosztályban várnak a legtöbben, 1139-en. A legkevesebben, 48-an a 80-84 éves korcsoportból érdeklődnek az orosz oltóanyag iránt.

Pozsony megyében a legnagyobb az érdeklődés, ott jelenleg 1684-en várnak az első oltásra. A legkevesebben, 604-en Kassa (Košice) megyében.

A rendelkezésre álló adatok szerint a második oltásra a 65 és 69 év közöttiek közül várnak a legtöbben, 1045-en. A legtöbb oltásra várót Kassai megyében regisztrálják, 1904 személyt.

A kormány döntése értelmében Szlovákia 160 ezer adag orosz vakcinát ad vagy adományoz el, főként a nyugat-balkáni országoknak, például Bosznia-Hercegovinának, Észak-Macedóniának, Montenegrónak és Albániának. Argentína is érdeklődik a Szputnyik V iránt.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?