Nagyszabású olimpiai fesztivál lesz Somorján

siekel

A Szlovák Olimpiai és Sportbizottság nagyszabású fesztivált rendez Somorján az ötkarikás játékok idejére.

A rendezvényt az X-Bionic Sphere sportközpontban a tokiói olimpia teljes ideje alatt, azaz július 23-tól augusztus 8-ig látogathatják az érdeklődők. A szervezők tizenhét napon keresztül gazdag sport- és kulturális programot kínálnak a kilátogatóknak. 

„Szlovákiában még nem volt hasonló esemény, de úgy döntöttünk, ideje követni a sikeres cseh példát. Ez családbarát fesztivál lesz, mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot: lehet sportolni, szurkolni a kivetítők előtt, de koncerteket és finom ételeket is kínálunkˮ – mondta Anton Siekel, az olimpiai bizottság elnöke. Siekel elmondta azt is, hogy minden nap délelőttől késő estig tartanak a programok, és nem titkolt céljuk, hogy a fiatalokat is visszacsábítsák a sporthoz, hiszen a koronavírus-járvány alatt sokan hátat fordítottak a mozgásnak.

A tervek szerint a Tokióból hazaérkező olimpikonok – elsősorban a sikeresebbek – is tiszteletüket teszik majd a rendezvényen egy autogramosztás és egy sajtótájékoztató erejéig. 

A szervezők hangsúlyozták, hogy a rendezvény ingyen látogatható lesz mindenki számára, viszont a jelenlévők számát korlátozni fogják. 

Az esemény nagykövetei visszavonult klasszis sportolók – Anastasia Kuzmina, Dominika Cibuľková és Róbert Vittek – lesznek.

„Több mint kéttucatnyi sportot lehet majd kipróbálni, a helyszínen rengeteg sportági szövetség fog programokat kínálniˮ – mondta Czucz Krisztína, az olimpiai marketingcsapat igazgatója, aki a következő napokra több konkrétumot is ígért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?