Tizenegy dél-szlovákiai birkózóbajnok Sninán

birkózás

 A koronavírus-járvány okozta hosszú kihagyást követően június elején a kelet-szlovákiai városban ismét országos bajnokságon léptek szőnyegre a honi birkózóklubok képviselői.

A kadettok mindkét fogásnemben zajló megmérettetésén 11 bajnoki címmel, további két elsőséggel, összesen 23 dobogós helyezéssel kerültek a figyelem fókuszába a dél-szlovákiai klubokat képviselő birkózók. Az erőpróbán egyébként a lányok is csatasorba álltak.

„Szabadfogásban két rimaszombati birkózó lépett a dobogó legfelső fokára. „Hoffman duplázott, sikerével kellemesen meglepett. Ő ugyanis csupán fél éve birkózik. A korát tekintve még ifista Ďurčónak nem akadt ellenfele kötöttfogásban, így lett aranyérmes. Válogatott versenyzőnktől egyébként is ezt vártam” – elevenítette fel a gömöriek remeklését Radnóti József, a Rimaszombati Birkózóklub edzője és vezető tisztségviselője.

„Négy versenyzőt neveztünk, közülük Bartalos Marek és Juraj Čukan bajnoki aranyéremmel zárt, Bartal Máté bronzéremmel gyarapította gyűjteményét, Valocsai pedig csupán orrhosszal maradt le a dobogóról kötöttfogásban. Egyébként ebben a fogásnemben csak nekünk volt két bajnokunk, s a csapatversenyben a második helyen végeztünk. Szabadfogásban sem vallottunk szégyent, Čukan a dobogó legalsó fokára került a 80 kg-os súlycsoportban. Bartalos Marek számára a szinnai megmérettetés jelentette a főpróbát a korosztály kontinensviadalára, amelynek a bulgáriai Szamokov ad otthont” – tájékoztatta lapunkat Horváth István, a kötöttfogásra szakosodott Somorjai Gladiátor Birkózóklub főedzője.

A Vajas József edző vezette dunaszerdahelyiek mérlege: két bajnoki cím, egy elsőség két ezüst- és két bronzérem. „Szombaton a 60 kg-os súlycsoportban Kovács Ferencz Dániel remekelt, aki három győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe, ott pozsonyi ellenfelén pontozásos győzelmet aratva szerezte meg a bajnoki címet. A lányoknál Bátky Jázmin az 57 kilósok mezőnyében dominált. Hegedűs Réka ellenfél híján lett aranyérmes. Kötöttfogásban Kovács és Bazsó a fináléig menetelt” – ecsetelte övéik sikerlistáját Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke. 

„Lakatos Patrik igazolta az elvárásokat, országos bajnokként került a jegyzőkönyvbe” – nevesítette védencük kimagasló sikerét Gőgh Mihály, a gútai Birkózóklub első embere. „Nekünk is jutott egy bajnoki elsőség, ezúttal Tóth Máté volt az éremhozónk” – fogalmazott idősebb Soós Tamás, a vásárúti birkózóklub elnöke. „Németh Dorina és Mió Dávid diadalának köszönhetően ismét volt nagymegyeri győztese az országos bajnokságnak” – büszkélkedett Raisz Attila, a termálfürdőjéről nevezetes város klubjának sikerkovácsa. 

A kelet-szlovákiai (birkózó)városban egyébként marcelházai, füleki birkózó is érmes helyezést produkált.

Érdekes

KADETTOK ORSZÁGOS EGYÉNI BAJNOKSÁGA

Dél-szlovákiai érmesek, szabadfogás – 45 kg: 1. Filip Ďurčo; 48 kg: 1. Nikolas Hoffman (rimaszombatiak); 60 kg: 1. Kovács Ferencz Dániel (dunaszerdahelyi), 3. Tóth Máté (vásárúti); 71 kg: 3. Bazsó Marek (dunaszerdahelyi); 80 kg: 3. Juraj Čukan (somorjai); 110 kg: 1. Mió Dávid (nagymegyeri). 
Csapatverseny: 3. Rimaszombat 16 pont.
Lányok versenye – 46 kg: 1. Hegedűs Réka (dunaszerdahelyi); 53 kg: 1. Németh Dorina (nagymegyeri), 2. Görcs Lara; 57 kg: 1. Bátky Jázmin (dunaszerdahelyiek); 
Kötöttfogás – 45 kg: 1. Filip Ďurčo; 48 kg: 1. Nikolas Hoffman (rimaszombatiak); 55 kg: 1. Lakatos Patrik (gútai), 3. Galbavý Márió (marcelházai); 60 kg: 1. Tóth Máté (vásárúti), 2. Kovács Ferencz Dániel (dunaszerdahelyi); 65 kg: 3. Horváth Dávid (füleki); 71 kg: 1. Bartalos Marek (somorjai), 2. Bazsó Marek (dunaszerdahelyi); 80 kg: 1. Juraj Čukan, 3. Bartal Máté (somorjaiak); 110 kg: 3. Ollé Bálint (dunaszerdahelyi).
Csapatverseny: 2. Somorja 25 pont (4 versenyző), 3. Dunaszerdahely 25 (5 versenyző). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?