Forró Krisztián MKP-elnök Brüsszelben tárgyal

Forró Krisztián

Kétnapos hivatalos látogatáson Brüsszelben jár Forró Krisztián, akinek a Magyar Közösség Pártja elnökeként ez az első útja az Európai Unió központjában.

A Kárpát-medencei magyar-magyar párbeszéd jegyében az út első napján eszmecserét folytatott a kárpátaljai Bocskor Andreával (KMKSZ), a délvidéki Deli Andorral (VMSZ), akiket a Fidesz színeiben választottak európai parlamenti képviselőknek. Az MKP elnöke tárgyalt az RMDSZ EP-képviselőjével és az Európai Nemzetek Föderatív Uniója (FUEN) elnökével, Vincze Loránttal is.

A felvidéki magyar pártvezető részt vesz az Európai Néppárt (EPP) közgyűlésén, és számos kétoldalú megbeszélést is folytat. Megbeszélést folytatott Donald Tuskkal, az Európai Néppárt elnökével, illetve Manfred Weber frakcióvezetővel is. A találkozók témája volt a Szövetség megalakulása, hiszen az alapító pártok között néppárti tagok is vannak. Az EPP közgyűlésén több szlovák politikussal is találkozott, köztük Mikuláš Dzurinda korábbi miniszterelnökkel is, aki jelenleg a Wilfried Martens központ igazgatója.

A közgyűlés ma folytatódik, Forró Krisztián várhatóan találkozik Hölvényi György magyarországi EP-képviselővel(KDNP) és Ivan Štefaneccel (KDH), a szlovák néppárti delegáció vezetőjével is.

A Magyar Közösség Pártja stratégiai partnere Magyarország Kormányának, az MKP elnöke délután online bekapcsolódik az Európai Parlamentben tevékenykedő Fidesz-delegáció ülésébe. A magyar kormánypárt több EP-képviselőjével személyes találkozókra is sor kerül, köztük Gál Kingával (a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke) és Tóth Edinával is.

Forró Krisztián tárgyalópartnereit tájékoztatta a Szövetség megalakulásának folyamatáról. Amennyiben az egység már hivatalosan is létrejött, az új pártnak ismét kérelmeznie kell majd helyét a különböző európai szervezetekbe való felvételhez.

Jó érzés tapasztalni, hogy a Kárpát-medencében élő magyarok Brüsszelben is megtalálják az egymáshoz vezető utat. Tartalmas beszélgetéseket folytattam a felvidéki egységesülési folyamatról. Valamennyien várják, hogy a közösségünknek ismét erős képviselete legyen Brüsszelben és Pozsonyban is” – mondta az MKP elnöke.

Az MKP sajtóosztálya

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?