Szex után erről ne feledkezzen meg!

szex

Nehéz valamit is tanácsolni egy szenvedélyes együttlét után, de az alábbiakra mégis gondolni kell, mert különben az a veszély fenyeget, hogy néhány hétig-hónapig nélkülöznie kell a szeretkezést.

Ha ég, viszket a nemi szerve környéke, esetleg fájdalmai, vizelési problémái, láza van, ez egyértelműen jelzi, hogy húgyúti gyulladást kapott, amit egyéb tényezőkön kívül a túl gyakori szeretkezés és az azt követő nem megfelelő higiénia válthat ki. Tudni kell, hogy a nők fogékonyabbak rá, mint a férfiak. „Leggyakrabban a szülőképes korú nőket sújtja, amiben fontos szerepet játszanak a két nem közötti anatómiai különbségek: a rövidebb húgycső, a hormonháztartás változásai, az étkezés minősége” – magyarázta dr. Igor Bart urológus.

10 percen belül

Ismeretes, hogy minden intim együttléttel baktériumok juthatnak be a húgycsőbe. Ezért az aktus után legkésőbb 10 percen belül megelőzésként kötelező a vizeletürítés. Azt talán mondani sem kell, hogy alapszabály a zuhanyozás „előtte” és „utána”.

Tangabugyit inkább ne!

A higiéniai szabályok betartása a húgyúti fertőzés elkerülésében kulcsfontosságú. „A hölgyek viseljenek pamut alsóneműt, s főleg a veszélyeztetettek korlátozzák a tangabugyi használatát. A józan észre kell hallgatni a szexuális partner kiválasztásánál is – a könnyelműség és a partnerek gyakori váltogatása e betegségnél rendkívül súlyos kockázati tényező” – figyelmeztetett az urológus. Persze nemcsak a szex válthat ki húgyúti gyulladást, hanem például a vesekő, a cukorbetegség, a gyenge immunrendszer és más krónikus betegség is.

Igyon és kezeltesse magát!

Ha nem súlyos a baj, az első lépés a folyadékfogyasztás fokozása legyen. Legjobb a tiszta víz, esetleg a cukormentes gyógynövény- vagy gyümölcstea, az enyhén vagy közepesen mineralizált ásványvíz. Kerülni kell a kávét, az erős teát, az alkoholt, a cukros üdítőt. Feleslegesen ne terhelje túl a szervezetét. Táplálkozzon racionálisan. A kezelés alapja az antibiotikum. A tünetek két héten belül eltűnnek, a kezelésnek viszont 1-2 hétig kell tartania.

(izdravie-k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?