Az új idényben is az élcsapatok között maradnának a lévai kosarasok

lévai kosarasok

A bajnoki cím nem jött össze a Patriotáknak, de nem búsulnak a lévai férfi-kosárlabdaklubban.

A Lévai Patrióták újkori történetük során harmadszor küzdötték be magukat a kosárlabda Niké SBL döntőjébe úgy, hogy az elődöntő során mindhárom ízben legyőzték az Intert. A pozsonyiak ellen a tizenkét negyed közül mindössze hármat buktak el, a többit magabiztosan megnyerték.

„A kitűzött célt teljesítettük, csodálatos érzés, hogy a döntőben is megmérettethetjük magunkat. Az öltözői hangulat kiváló, a küzdőtéren egymásért harcolunk, sokat beszélünk a pályán, a szívünket kitesszük, így a siker borítékolható volt” – állapította meg a fővárosiak elleni hármas diadal után Šimon Krajčovič, a lévaiak tapasztalt kosarasa.

Majd következett a döntő, amelyet az iglói Lovagokkal szemben vívtak. „A szepességiekkel hét alkalommal találkoztunk az alapszakaszban, így a bajnokság két legeredményesebb alakulata tökéletesen ismeri egymást. Bosszantott a Szlovák Kupa negyeddöntőjében a hazai vereség, amiért szeretnénk kárpótlást venni” – mondta a mérkőzéssorozat előtt Ladislav Garaj, a Patrióták főmenedzsere.

A döntőben rosszul sikerült a lévaiak bemutatkozása. A vendégek 115 másodperccel a nyitómeccs vége előtt egyenlítettek, majd a győzelmet is kiharcolták. A második próbatételen, Iglón ismét drámai végjáték után maradtak alul a Garam mentiek, a soron következő hazai összecsapáson azonban a sárga-zöldek valósággal szétzúzták a lépéselőnyben lévő riválisukat (102:56). A mindent eldöntő negyedik meccsen nem sikerült egyenlíteniük, ugyanis döntetlennél az egyik játékvezető az utolsó másodpercben erősen vitatható faultot ítélt ellenük. Spencer egy büntetőt értékesített, úgyhogy a lévaiaknak be kellett érniük az ezüstéremmel. Érdekességként megemlíthető, hogy mind a négy megmérettetés telt házat vonzott.

„Leírhatatlanul örültünk az alapszakaszbeli első helynek. Jó volt a játékosok közti összhang, akadtak kiváló meccseink, de gyengébb teljesítmények is. A playoffban is szerettünk volna a csúcsra érni, ami csak részben sikerült. A fiúknak most pihenésre van szükségük, de nemsokára jön az igényes, kemény munka. Azt a bizonyos lécet ismét magasabbra kell tolnunk” – nyilatkozta Michal Madzin edző, aki régebben megfordult a szlovák válogatottnál és a ZTE-nél is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?