Phenjan nem fontolgatja, hogy kapcsolatba lép Washingtonnal

Kim Dzsong Un

Észak-Korea nem fontolgatja, hogy kapcsolatba lépjen az Egyesült Államokkal - jelentette ki Ri Szon Gvon észak-koreai külügyminiszter szerdán.

"Még csak nem is fontolgatjuk bárminemű kapcsolat lehetőségét az Egyesült Államokkal. Úgyse vezetne sehová, és csak értékes időt pazarolnánk el" - hangsúlyozta Ri Szon Gvon, akit a KCNA észak-koreai állami hírügynökség idézett.

A külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy tárcája üdvözli Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húgának, Kim Jo Dzsongnak a minapi világos állásfoglalását az ügyben. Mint mondta, Kim Jo Dzsong közleménye arra szolgált, hogy eloszlassa az Egyesült Államok elhamarkodott bírálatait, találgatásait és várakozásait.

Joe Biden amerikai elnök kormánya felülvizsgálta a kommunista állammal szemben folytatott eddigi politikát, mondván, hogy gyakorlati eszközökkel próbálják majd rávenni Phenjant a nukleáris leszerelésre.

Kim Jo Dzsong kedden megüzente Washingtonnak, óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket, hogy ne csalatkozzon.

Kim Jo Dzsong az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője. Feltehetően arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az amerikai ABC televíziónak adott interjújában azt mondta: a washingtoni kormányzat érdekesnek találta Kim Dzson Un kijelentését arról, hogy Phenjan kész a párbeszédre és a szembenállásra is az Egyesült Államokkal. "Világos jelzést várunk Phenjantól arra, vajon készen állnak-e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek és elinduljunk ebbe az irányba" - fogalmazott Sullivan.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?