Londonból Budapestre hozhatja az Eb döntőt az UEFA?

stadion

Komoly esély nyílt arra, hogy a Wembley elveszítse az Eb elődöntők és a döntő rendezési jogát. Az UEFA fenyegetőzik, sőt egyes információk szerint már az új stadiont is kiszemelték maguknak a szervezők. A budapesti Puskás Aréna vehetné át elméletileg az Európa-bajnokság legjobban várt mérkőzéseit. Nem kis presztízs veszteség lenne ez a Wembley és az angol futball számára.

  • Nagy-Britanniában nem akar javulni a koronavírus helyzet
  • A járványügyi korlátozások nincsenek összhangban az UEFA elképzeléseivel
  • 2,500 hivatalos VIP vendég kerülhetne karanténba Angliában
  • Budapesten ezzel nem (ezzel sem) lenne probléma 

Iťs coming home – Az angol szurkolók újabb hazai Eb győzelemre számítanak

A 2018-as Világbajnokságnak is hatalmas önbizalommal mentek neki az angol válogatott tagjai mellett a csapat szurkolói is. Azóta mindez egyre csak duzzad – csak ki ne durranjon, mint egy lufi. A Vb-n elődöntőt és negyedik helyet ért az akkori csapat. Azóta azonban a selejtezőkben is hatalmasat meneteltek, és az Eb-t is remekül kezdték. Magabiztos játékkal verték meg 1-0-ra az oroszországi Vb második helyezettjét, Horvátországot.

Anglia szinte minden tornának esélyesként fut neki, pedig a történelem ezt nem feltétlenül támasztja alá. Mindössze egyetlen alkalommal hódították el a két komoly nemzetközi serleg valamelyikét, ez pedig az 1966-os Világbajnokság volt. Az Európa-bajnokságot még soha nem nyerték meg. A dolog érdekessége, hogy ’66-ban Anglia rendezte a döntőt (és persze akkor még az egész tornát is), pont, mint ahogy most is tenné azt. A döntőnek akkor is – pontosabban, akkor még a régi – a Wembley Stadion adott otthont.

Részben ez is szolgáltatja az alapot az angol szurkolók magabiztosságának. Kedvenc rigmusuk az „It’s coming home”, ami természetesen az 1966-os világbajnoki címre utal, pontosabban a trófea hazatértére. Gyakorlatilag azt üzenik a futballvilágnak, hogy a komoly serlegek helye Londonban, vagy legalábbis az Egyesült Királyságban van. Ezt az üzenetet közvetítik idén is. És idén tényleg az angol keret az egyik legjobb, de vajon tényleg hazatér-e végre az az Európa-bajnoki trófea?

Érvek és ellenérvek – Miért költözne Budapestre az Európa-bajnokság utolsó három meccse?

Hírünket a The Times értesülései alapján szereztük. Szerintük a fő konfliktus forrása nem is feltétlenül a járványhelyzet, hanem sokkal inkább a britek beutazási szigorítása. Az UEFA szeretne 2,500 hivatalos VIP vendégnek lehetőséget biztosítani a részvételre. Nagy-Britannia jelenlegi szabályozásai alapján azonban erre csak úgy lehetne lehetőségük, hogyha a meccsek előtt két hét karanténba száműzik őket. Az UEFA ezt szeretné elkerülni.

Az angol lap szerint jelenleg is folynak a tárgyalások a brit kormány tagjai és az UEFA képviselői között. A cél az, hogy a FIFA, az UEFA, bizonyos politikusok, illetve a torna legbefolyásosabb szponzorai elkerülhessék a karantént Nagy-Britanniába érve. Erre jelen állás szerint Londonban nem lenne esélyük. Itt jön a képbe Magyarország, amely az idei Eb egyetlen olyan stadionját adja, ahogy százszázalékos a stadionok kihasználtsága.

Ráadásul Magyarország beutazási szabályai is jóval enyhébbek a briteknél. Teszttel vagy oltással és oltási kártyával is elkerülhető a két hetes karantén azoknak, akik Magyarországra érkeznek. Ráadásul a statisztikai adatok is mind egyöntetűen azt mutatják, hogy a helyzet normalizálódik, és a végéhez ért a harmadik hullám. Sőt, nemrég jelentette be Magyarország kormánya, hogy június 24-étől teljesen megszűnik a határellenőrzés a Schengeni övezetben, azaz visszaáll a szabad utazás Magyarországon.

Az UEFA közleményt is adott ki a hírrel kapcsolatban

Az UEFA hivatalos közleményben reagált a The Times cikkére. Ebben azt hangsúlyozták, hogy számításaik szerint Londonban fogják megrendezni a torna utolsó hetét. Továbbá örömmel fogadták a hírt, miszerint a kieséses szakaszra már 50 százalékosra növeli befogadási hajlandóságát a londoni stadion. Az UEFA azt is megjegyezte, hogy szeretnék megtalálni a tökéletes kompromisszumot saját óhajaik, illetve Anglia kormányának akarata között.

​​​​​​​Esélyek és szorzók – Szerinted ki nyeri az Európa-bajnokságot?

Mindannyian szeretnénk persze tudni ezt, hiszen ha biztosan meg tudnánk mondani, könnyedén pénzre válthatnánk a tudásunkat. Főleg, hogyha kihasználjuk a 22bet üdvözlő bónusz ajánlatát. Ezen az oldalon könnyedén tudunk fogadni a legjobb Eb meccsekre, ahogy a végső győztesre is. Náluk a francia válogatott a legnagyobb favorit az angolok és a belgák mellett. Te kire fogadnál, melyik csapat fogja nyerni az idei Eb-t?

​​​​​​​Az eddigi teljesítmény alapján nem lenne rossz húzás Olaszországra fogadni

Tény, hogy a Labdarúgó Európa-bajnokság 2020 még csak most kezdődött szinte. Sok van még hátra, hisz még a csoportkör sem ért véget. Az eddigiek alapján azonban nem nehéz kijelenteni, hogy Olaszország teljesít a legjobban. Első két meccsük mindegyikét 3-0-ra nyerték meg, nagyon simán. Előbb Törökország, majd pedig Svájc válogatottját mosták le. A harmadik körben Wales együttese lesz az ellenfél. A sorminta alapján a 3-0 a legesélyesebb végeredmény.

Roberto Mancini a Squadra Azurri szövetségi kapitánya. A Man City egykori edzője valamit nagyon tudhat, hiszen már 29 mérkőzés óta veretlen az olasz válogatott. Kérdés persze, hogy meddig tudják folytatni a már most is egészen elképesztő sorozatukat. A 29 meccses veretlenségi szériába belefér jelen pillanatban egy tíz meccses győzelmi sorozat is.

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?