GALÉRIA: Döntetlent játszott a magyar válogatott a világbajnok franciákkal

a

A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

A találkozón Fiola Attila góljával a magyarok szereztek vezetést az első félidő hosszabbításában, a franciák pedig a folytatásban Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese első pontját szerezte meg a kontinenstornán, ezzel megmaradt az esélye a továbbjutás kiharcolására. A franciáknak ez volt a 18. veretlenül megvívott tétmérkőzésük, mérlegük ezeken 14 győzelem mellett négy döntetlen, és - minden versenysorozatot figyelembe véve - 528 perc után kaptak újra gólt.

Fiola a legutóbbi négy válogatott fellépésén immár másodszor talált be, miközben előtte 33 meccsen eredménytelen volt.

A magyarok a csoportkört záró harmadik fordulóban jövő szerdán a németek vendégeként lépnek pályára Münchenben.

    Európa-bajnokság, csoportkör, 2. forduló, F csoport:
Magyarország-Franciaország 1-1 (1-0)
------------------------------------
Budapest, Puskás Aréna, 55 998 néző, v.: Michael Oliver (angol)
    gólszerzők: Fiola (45+2.), illetve Griezmann (66.)
    sárga lap: Botka (52.), illetve Pavard (10.)

    Magyarország:
    -------------
Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nagy Á. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 84.), Schäfer (Cseri, 75.), Fiola - Szalai Á. (Nikolics, 26.), Sallai

    Franciaország:
    --------------
Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Digne  - Kanté, Pogba (Tolisso, 76.), Rabiot (Dembélé, 57.; Lemar, 87.) - Griezmann, Benzema (Giroud, 76.), Mbappé

Galéria

I. félidő:
    ----------
    45+2. perc: egy remek magyar támadás végén a tizenhatos előtt keresztbe futó Sallai megelőzte védőjét és a bal oldalon felérő Fiola elé tálalt, akit a tizenhatoson belül Varane már nem mert szerelni, a Fehérvár játékosa pedig nyolc méterről, jobbal a rövid sarokba lőtt Lloris mellett (1-0).
    
    II. félidő:
    -----------
    66. perc: Lloris hatalmas kirúgására Mbappé csapott le, két magyar védő között megtartotta a labdát, majd középre adott, ahol Orbán lábáról az érkező Griezmann elé pattant a labda, a Barcelona sztárja pedig kapásból a bal sarokba lőtt (1-1).
    

A magyar válogatott az 1982-es világbajnokság csoportköre óta először találkozott tétmérkőzésen a világbajnoki cím védőjével: akkor a magyarok Alicantéban 4-1-re kaptak ki az argentinoktól.

A perzselő meleg ellenére a magyar szurkolótábor már bő egy órával a találkozó kezdete előtt elfoglalta helyét a hazai kapu mögött: a pályára előbb kifutó francia csapatot hangos füttyszóval, a kezdés előtt 50 perccel megérkező magyarokat óriási tapsviharral fogadta. A másik kapu mögötti területen többségben voltak a kék mezes drukkerek: a francia fanatikusok láthatóan szép számmal utaztak el Budapestre.

Magyar oldalon Nagy Ádám 50. válogatott mérkőzésén szerepelt, míg a túloldalon Antoine Griezmann a francia nemzeti csapatban sorozatban 50. összecsapásán lépett pályára.

Az első 15 percben javarészt kirajzolódott, hogy a magyarok elsősorban a szabadrúgások kiharcolására játszanak, a francia térfél jobb oldaláról kétszer is végezhettek el pontrúgást, de ezekből nem alakult ki gólszerzési lehetőség. Az ellenfél 12 perc után vette át először a kezdeményezést, és rögtön két nagy helyzetet is kialakított: Benzema lövésénél Gulácsi védett szépen, Mbappé pedig nyolc méterről a bal oldali kapufa mellé fejelt. A 30. perchez közeledve ismét ők ketten puskáztak el két lehetőséget, Benzema ziccerben kapu mellé lőtt, Mbappé pedig borzasztó lövést eresztett el az ötös sarkáról, miután négy magyar védőt is kicselezett. A félidő végéhez közeledve még inkább erősödött a francia nyomás, a ráadás perceiben azonban Sallai és Fiola összjátékának végén utóbbi megszerezte a vezetést a magyaroknak, a gól után pedig felrobbant a hangorkán a Puskás Arénában.

A szünet után nagy nyomás alá helyezték a franciák a magyar kaput, Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai pedig elsősorban gyors ellentámadások vezetésére rendezkedtek be. Az idő előre haladtával a franciáknál egyre gyakoribbá váltak a kisebb-nagyobb technikai hibák, miközben a magyarok gyakran nagyszerű passzokkal, és remek egyéni megoldásokkal járatták a labdát.

A félidő feléhez közeledve kis túlzással a semmiből egyenlített a francia csapat, ugyanakkor ez nem szegte kedvét a magyar válogatottnak, amely olykor hősiesen védekezve, olykor kiválóan játszva tartotta a döntetlent.

A hajrában újabb gól már nem esett, a magyar válogatott megérdemelten szerzett pontot a világbajnok franciákkal szemben, a lefújás után pedig még hosszú percekig a közönséggel együtt ünnepelte a remek eredményt.

A két együttesnek ez volt a 23. egymás elleni összecsapása, 12 magyar és 8 francia siker mellett a szombati volt a harmadik döntetlen.

Az első félidőben lecserélt csapatkapitány, Szalai Ádám ütést kapott a fejére, amelytől megszédült, ezért kényszerült a lecserélésére Marco Rossi. Az ilyenkor szokásos egészégügyi vizsgálatok elvégzését követően várhatóak további részletek a Mainz játékosáról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?