Tarkovič szerint 4 pont elég lehet

szlovákok
Szentpétervár |

A szlovák labdarúgó-válogatott ma (15.00) Szentpéterváron Svédország ellen lép pályára az Európa-bajnokság E csoportjának 2. fordulójában. Ha Hamšíkék győznek, akkor nyolcaddöntősök.

Kellemetlen órákat élt át a szlovák nemzeti csapat. A szerdai koronavírustesztek két pozitív eredményt hoztak. Az egyik a védő Denis Vavróé, a másik pedig egy stábtagé. Mindketten karanténba kerültek.

,,Együttműködünk az orosz egészségügyi hatóságokkal és az UEFA képviselőivel” – mondta Štefan Tarkovič, a szlovák csapat szövetségi kapitánya. – Jó hír, hogy Denisnek nincsenek tünetei, jól érzi magát. Ő és a stábtagunk valószínűleg elhagyják a csapatot. Letesztelték azokat az orosz embereket is, akik a teljes körű szervizt biztosítják be számunkra. Sajnos, többüknél pozitív lett az eredmény. Például az autóbuszunk sofőrjénél.” 

Tarkovič a sajtótájékoztatón ezután a mai meccsről beszélt. ,,A svéd csapat nem az egyénekről, hanem a csapatról szól. Komplex csapat, amely fizikális focit játszik. Ebben az évben még nem szenvedtek vereséget, legutóbb döntetleneztek a spanyolokkal. Szeretnénk ott folytatni, ahol a lengyelek ellen abbahagytuk. Ha emellett csökkentjük a hibák számát, akkor sikeresek lehetünk” – szögezte le a szakember, aki szerint négy pont elég lenne a továbbjutáshoz, azaz egy döntetlennel is elégedett lenne.

A szlovákoknál a hosszabb ideje sérült Ivan Schranzon és a koronavírusos Vavrón kívül mindenki bevethető. A csapatkapitány Marek Hamšík is, aki hosszú ideg vádliproblémával küszködött. ,,Örülök, hogy hétfőn sikerült végigjátszanom a meccset. Ilyen találkozókon az ember nem figyel a sérüléseire, de most nem éreztem fájdalmat. Többen teljesen kimerülten fejezték be a találkozót. Volt azonban elegendő időnk arra, hogy regenerálódjunk. Meg kell ismételnünk a hétfői teljesítményt. Egymásért is kell küzdenünk, óriási szívvel kell játszottunk – mondta a török Trabzonspor friss igazolása, aki az elmúlt három hónapot a svéd Göteborg csapatában töltötte. – Ez idő alatt egy kicsit megismertem a svédeket. Fizikailag a topon vannak, sokat futnak, keresik a párharcokat. Nagyon nehéz ellenfél lesz.”

A két csapat eddig ötször találkozott egymással, a szlovákok még sosem tudták legyőzni az északiakat (2 svéd siker és 3 döntetlen született). Legutóbb, 2018 októberében 1:1 lett a végeredmény Stockholmban. Érdekesség, hogy épp azon a meccsen debütált a szlovákok kispadján Tarkovič, valamint az is, hogy az akkori két gólszerző, John Guidetti és Albert Rusnák most nincs ott csapata keretében az Eb-n.

A svédek az első meccsen elég passzív játékkal kibekkelték a döntetlent a spanyolok ellen (0:0), míg a szlovákok 2:1-re győzni tudtak az esélyesebb lengyelek ellen. 

Duducz Tibor, Szentpétervár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?