VIDEÓ: Tűz ütött ki a kassai kórházban, evakuálták a pácienseket

kiégett kórház
Kassa |

Tűz ütött ki csütörtök délután a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház Rastislav utcai épületében. A helyiségeket éppen felújítják – tájékoztatott Jana Matis Libová, a kassai tűzoltóság szóvivője.

Sikerült lokalizálni a tüzet, amely az épület első emeletén keletkezett. Az első hírek szerint a felsőbb emeletekről hat beteget evakuáltak a füst miatt. A szóvivő hozzátette, valószínűleg komoly kár keletkezett az épületben, szakértők vizsgálják a helyszínen a tűz keletkezésének okát.

Monika Krišková, a kórház szóvivője elmondta, a tűz a baleseti sebészet fertőző részlegének sürgősségi betegfelvételi osztályán ütött ki. Nem sérült meg senki. A baleseti sebészetről és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályról 60 beteget kel-lett evakuálni, vagy technikai okok miatt más kórházba szállítani.

Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök, aki hivatalos úton van Kelet-Szlovákiában, felkereste a kórházat. Elismerően szólt arról, hogy ilyen gyorsan evakuálták a betegeket.

„Amint megtudtam, mi történt, azonnal a helyszínre siettem. Szeretnék köszönetet mondani a  rendőröknek és a kórház személyzetének is, mert nagyon jól kezelték ezt a helyzetet”

– mondta, és megerősítette, hogy nem sérült meg senki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?