Kim Dzsong Un beismerte, hogy az élelmiszerhelyzetük „elég feszült”

KOREA

A diktátor hivatalosan is elismerte, hogy Észak-Koreában élelmiszerhiány van. A megfigyelők szerint azonban ez elég enyhe megfogalmazása annak, hogy az országban éhínség pusztít.

Utoljára arról szóltak a hírek, hogy Kim Dzsong Un egészen lefogyott, most viszont a diktátor nyilvánosan beismerte, hogy „a nép élelmiszerhelyzete immár feszült. A megfigyelők értékelései alapján ez csak enyhe megfogalmazása annak, hogy Észak-Koreában éhínség pusztít.

A diktátor ezért először a mezőgazdaságot okolta, mivel az nem teljesítette a gabonatermelés tervét a tájfunok utáni árvizek miatt. A valós ok viszont sokkal inkább az, hogy az ország a koronavírus-járvány alatt kínai határát is lezárta, és ezzel teljesen elvágta magát a külvilágtól. Észak-Koreát továbbá atom- és rakétaprogramja miatt évek óta szankciók sújtják.

Az élelmiszerhiányt a BBC az NK News Észak-Koreára specializálódott híroldal beszámolójával érzékeltetett, amely szerint az országban egy kiló banán akár 45 dollárba is kerülhet.

Az éhínség komolyságát alátámasztja az is, hogy Kim idén már másodszor beszélt nyilvánosan az élelmiszerhiányról. Áprilisban még a „fáradságos menetelést” is felemlegette, ez a kifejezés pedig a 90-es években született, mikor az országban a becslések szerint hárommillió ember halhatott éhen.

(br, BBC, 444)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?