EURO-2020 - Wales két góllal legyőzte Törökországot

EURO-2020

Wales 2-0-ra legyőzte Törökországot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, az A csoportban szerdán Bakuban.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Wales-Törökország 2-0 (1-0)
---------------------------
Baku, Olimpiai Stadion, 20 ezer néző, v.: Artur Dias (portugál)
    gólszerzők: Ramsey (42.), C. Roberts (95.)
    sárga lap: Davies (92.), Mepham (92.), illetve Yilmaz (92.), Calhanoglu (92.)

    Wales:
    -----
Ward - C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies - Morrell, Allen (Ampadu, 73.) - Bale, Ramsey (Wilson, 85.), James (Williams, 94.) - Moore

    Törökország:
    ----------
Cakir - Celik, Söyüncü, Ayhan, Meras (Müldür, 73.) - Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Calhanoglu - Ünder (Kahveci, 83.), Karaman (Dervisoglu, 75.), Yilmaz

    I. félidő:
    ---------
42. perc: Gareth Bale hajszálpontos előreíveléssel hozta remek helyzetbe Aaron Ramseyt, aki a tizenhatoson belül levette a labdát, majd hat méterről a hálóba passzolt (1-0).

    II. félidő:
    ----------
61. perc: Zeki Celik szabálytalankodott Gareth Bale-lel szemben a tizenhatoson belül, annak oldalvonalánál. A büntetőt a sértett hajtotta végre, de magasan a keresztléc fölé bombázott.
95. perc: Harry Wilson és Bale kis szöglete után utóbbi becselezte magát a védők között, majd Connor Robertshez passzolt, aki kapásból a hálóba lőtt (2-0).

Az első félidőben mindkét csapat sokat tett a vezetés megszerzéséért, de próbálkozásaik egészen a hajráig meddőnek bizonyultak és csak ritkán végződtek helyzetekkel. Ramsey két ziccert is elrontott, majd a 42. percben Bale kihagyhatatlan helyzetbe hozta, ezzel Wales került előnybe.

A második félidőben Bale büntetőből növelhette volna csapata előnyét, de meglepően nagyot hibázott, majd fél perccel később megtámadta és megzavarta a török kapust, aki a gólvonaltól hét méterre eltalálta a walesi csatárt, de lábáról kevéssel a kapufa mellé pattant a labda.

A törökök a hátralévő időben mindent megtettek az egyenlítésért, de legnagyobb helyzetüket is kihagyták, így két mérkőzés után is gól nélkül állnak. Ellenfele támadásait igyekezett kihasználni a walesi válogatott, és az utolsó percben megduplázta a különbséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?