Ma is Mikulec leváltásáról vitázik a parlament, a miniszter nincs jelen

parlament illusztráció

A kormány tagjai és maga Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter sincs jelen a leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülésen, mivel a kormány ülésén vesznek részt.

Tisztelt alelnök úr, megkérhetem, hogy gondoskodjon róla, hogy legalább a kormány egy tagja jelen legyen az ülésen? Legalább Mikulec, hiszen az ő leváltásáról tárgyalunk” - mondta Erik Tomáš (Hlas) az ülést vezető Milan Laurenčíknek (SaS), a parlament alelnökének. Azt is javasolta, addig szakítsák meg az ülést, amíg nem lesz jelen valaki a kormányból, mert a miniszterek távolmaradása tiszteletlenség a törvényhozással szemben. „Emlékeztetnék arra, hogy a kormány a parlamentnek van alárendelve” - tette hozzá.

Laurenčík válasza szerint Mikulecnek és a többi minisztereknek a kormány ülésén kell részt venniük. „Ha jól tudom, a házszabályban nem szerepel, hogy kötelezően itt kell ülnie a kormány valamelyik tagjának. Mikulecnek sürgősen távoznia kellett, de visszatér” - tette hozzá.

Tomáš erre a házszabályból olvasott fel egy részt, mely szerint a parlament kérésére a miniszternek meg kell jelennie a törvényhozásban. Az erről szóló javaslatáról azonban határozatképtelenség miatt nem tudott szavazni a parlament.

Marek Šefčík (OĽANO) úgy reagált, hogy Mikulec kedden (június 15.) jelen volt a parlamenti ülésen és többször is reagált a képviselői felszólalásokra. Šefčík Robert Ficót, Smer elnökét bírálta, aki az ülés elején felolvasta a miniszter leváltására vonatkozó indítványt, majd távozott, a vitában nem vett részt.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?