Kim Dzsong Un elismerte, hogy egyre feszültebb az élelmezési helyzet az országában

Kim Dzsong Un

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elismerte szerdán, hogy országában egyre feszültebb az élelmezési helyzet a koronavírus-járvány és a tavalyi tájfun miatt.

Kim Dzsong Un a Koreai Munkapárt központi bizottságának kedden kezdődött plenáris ülésén beszélt erről, szavait a KCNA állami hírügynökség idézte.

Kim szerint az egyre feszültebb élelmezési helyzet részben a járványnak, részben pedig annak tudható be, hogy a tavalyi tájfun miatt a mezőgazdasági szektor nem tudta teljesíteni a gabonatermelési tervet. Hozzátette, hogy a továbbiakban is fenn kell tartani a járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat. Az ország gazdasága összességében az év első felében javulást mutatott, az ipari termelés tavalyhoz képest 25 százalékkal nőtt - tette hozzá Kim.

Észak-Koreán tavaly nyáron söpört végig a tájfun, otthonok ezreit és mezőgazdasági területeket téve használhatatlanná, árvizeket okozva. A természeti csapások sorozata és a koronavírus-járvány mellett a világtól elszigetelt országot szigorú nemzetközi szankciók is sújtják atomfegyverprogramja miatt.

A kínai Vuhanból indult járvány kitörésekor Észak-Korea az elsők között vezetett be szigorú korlátozásokat, lezárta a határait, de fogadkozott, hogy "koronavírus-mentes". A határzárnak nagyon kedvezőtlen hatása volta az ország első számú gazdasági és diplomáciai partnerével, Kínával folytatott kereskedelemre. Tomas Ojea-Quintana, az észak-koreai emberi jogok érvényesülését nyomon követő ENSZ-szakértő márciusi jelentésében azt írta, hogy a járvány miatt többen haltak éhen az országban. Egy korábbi jelentésében Quintana azt írta, hogy a járvány előtt az észak-koreaiak több mint negyven százaléka számára nem volt elérhető a biztonságos élelmiszer-ellátás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?