EURO-2020 - Hummels öngóljával kikaptak a németek a franciáktól

Hummels

A világbajnoki címvédő francia válogatott 1-0-ra legyőzte a társházigazda németeket a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság magyarokat is felvonultató F csoportjának keddi összecsapásán, a müncheni Allianz Arénában.

A találkozó egyetlen gólját Mats Hummels szerezte, aki egy szerencsétlen mozdulat után a saját kapujába talált be.

    Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, F csoport:
Franciaország-Németország 1-0 (1-0)
-----------------------------------
München, Allianz Aréna, 14 ezer néző, v.: Carlos del Cerro (spanyol)
    gólszerző: Hummels (20., öngól)
    sárga lap: Kimmich (7.)

    Franciaország:
    --------------
Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Kanté - Pogba, Rabiot (Dembélé, 95.) - Griezmann - Benzema (Tolisso, 89.), Mbappé

    Németország:
    ------------
Neuer - Ginter (Can, 87.), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens (Volland, 88.) - Havertz (Sané, 74.), Müller - Gnabry (Werner, 73.)

    I. félidő:
    ----------
    20. perc: Lucas Hernandez kapott kiváló keresztlabdát a bal oldalon, centerezésébe pedig szerencsétlenül ért bele a tisztázni igyekvő Hummels, akinek a lábáról a kapu jobb felső sarkába pattant a labda (1-0).

A mérkőzés kezdete előtt érdekes közjátéknak lehettek szemtanúi a nézők, egy ejtőernyős - vélhetően a stadion tetejéről - a játéktérre ereszkedett, ernyőjén az olajkitermelés ellen tiltakozó, valamint a "Greenpeace" felirattal. A biztonsági személyzet azonnal a pálya szélére vezette ki a tüntetőt, aki ott orvosi segítséget is kapott.

A meccs kezdési időpontját nem befolyásolta az incidens, az első negyedóra ismerkedő játéka után pedig a franciák pörgették meg valamelyest az iramot, és - szerencsés körülmények között - egy öngóllal megszerezték a vezetést. A németeknek ezt követően rövid idő alatt kétszer is kedvező helyről volt lehetőségük szabadrúgásból veszélyeztetni, Kroos azonban előbb a sorfalat találta el, aztán kapu fölé lőtt. A félidő hajrájában fokozottabbnak tűnt a német nyomás, a franciák át is engedték a kezdeményezést, és egy-egy gyors ellentámadásból próbáltak gólhelyzetbe kerülni.

Fordulás után mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, aztán a félidő feléhez közeledve Mbappé villant, remek egyéni megoldásából gól is született, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A németeknek láthatóan nehezükre esett a felállt francia védelem feltörése, miközben a másik oldalon ismét az eredmény megtartása, valamint - Mbappé gyorsaságára alapozva - a tempós ellentámadások vezetése alkotta a taktika lényegét. Az egyik ellenakció végén Benzema talált a kapuba, de videobírós ellenőrzés után, újfent les okán, ezt a gólt sem adták meg.

Végül a francia sikerhez ezek a meg nem adott találatok nem voltak szükségesek, mert bár a németek egészen a lefújásig próbálkoztak, gólt nem sikerült szerezniük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?