Vereséggel kezdte az Eb-t a magyar labdarúgó-válogatott

v

Magyarország a labdarúgó Európa-bajnokság első fordulójában 3:0-s vereséget szenvedett a címvédő Portugáliától az F csoportban a budapesti Puskás Arénában.

Az ötödik percben az első nagy lehetőség a portugálok előtt adódott. Diogo Jota kapott remek labdát, addig forgolódott még eljutott lövésig, de Gulácsi nagyot védett. Ronaldo toporzékolt kicsit, amiért nem passzolta neki Jota a labdát.

A másik oldalon Sallai Roland tűnt el gyanús körülmények között a védők mellett, de Cünet Cakír sípja néma maradt. Sallai és a 38 éves Pepe össze is szólalkoztak kicsit.

A 18. percben Cristiano Ronaldo ugrott ki Orbánék mögül, próbálta elpöckölni Gulácsi mellett, de a magyar kapus lábbal védett, ráadásul les is volt.

Az első játékrész első felében mezőnyfölényben voltak a portugálok, próbáltak helyzetet kialakítani, azonban a Willi Orbán és a Szalai Attila vezette magyar védelem néhány megingást leszámítva rendkívül jól zárt.

Az azért tisztán látszott, hogy a magyar válogatott erejét leginkább a védekezés emészti fel, és ha valamiben, akkor a kontrákban és a rögzített szituációkban bízhatnak. Egy ilyen pontrúgásból volt az első helyzet a 36. percben, amikor Sallai Roland ívelt Szala Ádám fejére, ám a Mainz támadójának gyenge fejesét Rui Patricio könnyedén védte.

Diogo Jota a 40. percben ismét közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a vendégeknek, de most is nagyot védett Gulácsi.

Galéria

Ezekben a percekben a magyar válogatott is bátrabban kezdett focizni, többet merészkedett át a portugálok félpályájára, még ha helyzetekig nem is jutottak Szalaiék. Két perccel később a magyar szurkolók legnagyobb örömére Cristiano Ronaldo rontott egy óriási ziccert. Jota fűzte át Lovrencsicséket és adott középre, amire teljesen egyedül érkezett Ronaldo, de a Juventus klasszisa méterekkel Gulácsi kapuja fölé rúgta a ziccert.

A második félidő egy veszélyes portugál fejessel indult, amire a válasz egy Szalai Ádám bomba volt.

Bruno Fernandest tette az oldalvonalon kívülre Szalai Attila, Cakír elég nagy késéssel fújta be a szabálytalanságot. Majd úgy tűnt, Sallai Rolandot csapta arcon Pepe, de a bíró erre viszont nem reagált. Az biztos, hogy nem kedveltette meg magát a magyar közönséggel. Bruno Fernandes után Ronaldo végezte a pályán kívül, ezúttal az elkövető a DAC középpályása Schäfer András volt, ez azonban már nem volt szabálytalan. Ezen mintha felbátorodtak volna a magyarok, több labdát is szereztek a félpályán, Sallai pedig megeresztett egy életerős löketet, amit Rui Patricio védett.

Magyarok vesztettek labdát a saját félpályájukon, amire Bruno Fernandes csapott le, remek lövését Gulácsi Péter ujjheggyel tolta a kapu mellé.

Az addigi legnagyobb magyar helyzet a 70. percben volt, amikor Botka Endre futott el a pálya jobb szélén, a centert Szalai Ádám elengedte, így Sallai Roland lőhetett kapura. Azonban eltörte a labdát, így az kapu mellé csorgott.

Megint magyar helyzet: Sallai rohant el a labdával a pálya szélén egy kontra során, a beadása picit magas volt így a túloldalon Kleinheisler nem érte el a labdát. De szemmel láthatóan felbátorodtak a magyarok, mögöttük 60 ezer magyar szurkolóval már nem tartottak Ronaldoéktól.

A 80. percben ismét kontráztak a magyarok, Szalai Ádám ugratta ki Negot, aki Schön Szabolcsot indította. A Dallas légiósa be is lőtte a helyzetet, ám ekkor már magasban volt a partjelző zászlója: les, így maradt a 0:0.

Amíg a magyarok a reklamálással voltak elfoglalva egy túlbuzgó szurkoló rohant oda Szalai Ádámhoz és lapogatta meg a hátát. Érdekes módon egy biztonsági sem rohant utána, megvárták még magától lesétál a pályáról és csak ezután vezették ki a stadionból.

A közjáték után másik oldalon azonban már szabályos gól született. Szerencsés, hiszen amíg eljutott a labda Guerreiroig kétszer is megpattant, ahogy az ő lövése is, amely így a tehetetlen Gulácsi mellett a kapuba gurult – 0:1.

Két perccel később Willi Orbán buktatta a tizenhatoson belül a portugálok támadóját, mire Cakír büntetőt ítélt, amit Ronaldo magabiztosan értékesített – 0:2.

Ronaldo a hosszabbításban még szerzett egy gólt, ezzel kialakítva a 0:3-as végeredményt.

Így Magyarország az F csoport nyitómérkőzésén 3:0-ra alulmaradt Portugáliával szemben. Azonban Szalaiéknak semmi okuk nem lehet a szégyenkezésre, hiszen, főleg a második játékrészben egyenrangú partnerei voltak a címvédőnek. Folytatásban a magyarok szombaton Franciaország ellen lépnek pályára a Puskás Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?