Ján Kuciak szüleinek nincs kétségük afelől, ki gyilkoltatta meg a fiukat

kuciak-család

Közvetett bizonyítékok támasztják alá, hogy Marian Kočner rendelte meg Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolását. Ebben az értelemben nyilatkoztak az újságíró szülei a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) határozata kapcsán, amely 2020 szeptemberében felmentette a vád alól Marian Kočnert és Alena Zsuzsovát.

Kuciak szülei korábbi ügyvédjük közvetítésével úgy nyilatkoztak, hogy az újságíró meggyilkolásának ügyében vádalkut kötött és 15 év börtönbüntetésre ítélt Andruskó Zoltán vallomását az általa használt mobiltelefon bemérésének adatai támasztják alá.

„A büntetőeljárás során egyszer sem ismerte el a bíróság, hogy tévedhetett az előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság megrendelőjének és segítőjének személyével kapcsolatban" – tolmácsolta az áldozat szüleinek szavait kedden Peter Paluda, a Legfelsőbb Bíróság (NS) szenátusának elnöke.

Nem értenek egyet a Speciális Büntetőbíróságnak azzal az állításával sem, hogy Peter Tóth tanú szándéka az volt, hogy Marian Kočnert a gyilkosság megrendelőjeként állítsa be. Azzal érvelnek, hogy ennek a tanúnak a vallomása nem kevésbé értékes, mint más bizonyítékok, és nem lehet eleve figyelmen kívül hagyni.

A közvetett bizonyítékok láncolata, amely szerintük az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának megrendeléséhez vezet, azok az információk, amelyeket az újságírók megfigyelése során szereztek.

„Ezek alapján Marian Kočner közvetlenül köthető a végrehajtókhoz. Bár tagadta, hogy újságírókat figyeltetett volna, Jan Kuciak megfigyelése összeköti a gyilkossággal" - közölte Paluda Kuciak szüleinek álláspontját.

Az újságíró szüleinek meggyőződésük, hogy Kuciak tevékenysége miatt Marian Kočner veszélyeztetve érezte magát.

Alena Zsuzsová vádlott a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének fellebbezését úgy kommentálta, hogy Andruskó hazudik. A vádlott szerint ezt bizonyítja az is, hogy hamisan vádolta meg Marian Kočnert és őt egy másik újságíró meggyilkolásának ügyében is. „Engem és Marian Kočnert is csak azért vádolta meg, hogy elkerülje az életfogytiglani börtönbüntetést" – idézte Alena Zsuzsová szavait a Legfelsőbb Bíróság szenátusának elnöke. Alena Zsuzsová azt állítja, hogy Andruskónak volt indítéka arra, hogy megrendelje Kuciak meggyilkolását.

Štefan Neszméry, Alena Zsuzsová jogi képviselője célirányosnak tartja a pozsonyi Comenius Egyetem Filozófiai Kara által kidolgozott szakvéleményt, amely a Marian Kočner és Alena Zsuzsová közötti, a Threema alkalmazáson keresztül folytatott kommunikációt elemzi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?