EURO-2020 - Az angolok nyerték a D csoport rangadóját

sterling

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest vasárnap a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Az angoloknál csereként páláyára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es kontinensviadalon.

    Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Anglia-Horvátország 1-0 (0-0)
-----------------------------
London, Wembley Stadion, 22 500 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)
    gólszerzők: Sterling (57.)
    sárga lap: Foden (64.), illetve Caleta-Car (42.), Kovacic (48.), Brozovic (66.)

    Anglia:
    -------
Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Rice, Phillips - Mount, Foden (Rashford 71.), Sterling (Calvert-Lewin 92.) - Kane (Bellingham 82.)

    Horvátország:
    -------------
Livakovic - Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric, Brozovic (Vlasic 70.), Kovacic (Pasalic 85.) - Kramaric (Brekalo 70.), Rebic (Petkovic 78.), Perisic

    II. félidő:
    ------------
    57. perc: Walker a felezővonltól passzolt előre a jobb oldalon felfutó Philipshez, aki szépen befelé cselezett, majd a tizenhatos közepére jó ütemben érkező Sterling elét tálalt, a Manchetser City csatára pedig egy védő szorításában a kapuba közepébe lőtt (1-0).

Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, óriási nyomást helyeztek a világbajnoki ezüstérmes horvátokra, akiknek érezhetően nem ízlett az agresszív letámadás. A házigazdák gyorsan járatták a labdát és többször át tudták játszani a rivális védelmét - Phil Foden például kapufáig jutott -, gólt azonban nem tudtak szerezni. Gareth Southgate szövetségi kapitány együttese húsz perc után visszavett az iramból, a horvátok így kiszabadultak a kapujuk előteréből és a szünetig kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon komolyabb helyzet és gól nélkül.

A második félidő közepes iramban kezdődött, a labda a hovrátoknál volt többet, ám nem tudtak mit kezdeni az visszaálló angolokkal. Aztán kevesebb mint negyedóra után az angolok némileg váratlanul egy szép akció végén vezetést szereztek. A találat néhány percre megfogta a horvátokat, Harry Kane növelhette volna a házigazda előnyét, majd "megnyugodtak a kedélyek". Az angolok ismét visszaálltak, ám hiába birtokolták a labdát a horvátok, lehetőségig csak ritkán jutottak el, így pedig összességében biztosan őrizték meg vezetésüket az angolok és győzelemmel kezdték az Eb-t.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?