Heger szerint csak akkor jöhet szóba a Covid-automata kikapcsolása, ha több járás lesz zöld

Eduard Heger
Pozsony |

Egyelőre korai arról dönteni, hogyan fog működni a későbbiekben a Covid-automata, hiszen még mindig sok a sárga és a narancssárga színnel jelölt járás, és vannak még rózsaszínűek is. Azon dolgozunk, hogy minél több járás zöld besorolásba kerüljön, aztán beszélhetünk valamiféle kikapcsolásról – mondta hétfőn Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök.

Ezt annak kapcsán mondta, hogy Szlovákiában megvan az első két zöld besorolású járás, ezekben megszűnhetnek a korlátozások, ha „kikapcsolják” a Covid-automatát. A dokumentumban az szerepel, hogy a Covid-automatát akkor kapcsolják ki, amikor az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelenti, hogy vége a világjárványnak. Heger hozzátette, nagyon jó, hogy ma már regionális paraméterek szerint lehet szabályokat hozni. „Az egyes járásokon is múlik, milyenek lesznek a feltételek” – mondta. Szerinte a győzelem akkor jön el, ha az egész ország zöld lesz.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány felkészül az őszre, tanult a hibákból, és olyan forgatókönyvet dolgoz ki, hogy ha szükség lesz korlátozásokra, azok minimálisak legyenek.

Hétfőtől a Vágsellyei és a Stubnyafürdői járás zöld besorolásba került. Három járás továbbra is piros, hat rózsaszínű. Narancssárga színnel 29, sárgával 39 járást jelölnek.

Az utazási feltételek enyhítésével és a cseh PCR-tesztek esetleges szlovákiai elfogadásával kapcsolatban Heger azt mondta, erről még tárgyalnak, és a feltételeket az utazási szemaforban határozzák meg. Nem zárta ki, hogy a megbeszélések alapján ezt még átértékelik. A miniszterelnök szerint helyes, hogy Szlovákia óvatos, tekintettel a koronavírus brit mutációjával kapcsolatos tapasztalatokra is, mert ez a variáns nagyon gyorsan terjedt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?