Citromos reform máktorta

Vasárnap

Elkészítési idő 40 perc

HOZZÁVALÓK: 15 dkg gluténmentes zabliszt, 14 dkg görög joghurt, 1,5 dkg mák, 1 tk. sütőpor, 1 tojás, 1 tojásfehérje, 2 dkg kókuszzsír, 0,5 dl friss citromlé, 2 tk. reszelt citromhéj, 1 dl víz, agavészirup*; ÖNTET: 6 dkg krémtúró, 1 kk. frissen facsart citromlé, agavészirup.

Egy tálban az összes száraz hozzávalót összekeverjük. Egy másik tálban a görög joghurtot a tojással, a tojásfehérjével, az olvasztott kókuszzsírral és a citromlével összedolgozzuk. A nedves hozzávalókat ezután a szárazakhoz adjuk, jól összekeverjük, végül a vizet is hozzáadjuk. Könnyű tésztát kapunk, amit egy 20 cm átmérőjű tortaformába öntünk, és 180 fokos sütőben, 25–30 perc alatt készre sütünk.

Közben az öntethez összekeverjük a túrót a citromlével, s ízlés szerint édesítjük. Ha a torta kihűlt, a tetején elsimítjuk az öntetet, és máris tálalhatjuk.

*Az agavészirup az egyik legegészségesebb édesítőszer. Juharsziruppal vagy más természetes édesítővel (xilit, stevia) helyettesíthetjük.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?