Tarkovič: „Kezdődik a felkészülés lényegi része”

Bénes László

Vasárnap (17.30) a bécsi Ernst Happel stadionban az osztrák válogatott ellen játssza utolsó felkészülési meccsét az Európa-bajnokság előtt a szlovák labdarúgó-válogatott.
 

Kedden a szlovák csapat Bénes László góljának köszönhetően 1:1-es döntetlent játszott Bulgáriával barátságos mérkőzésen, amely után Štefan Tarkovič 26 főre szűkítette a válogatott keretét.

„Megkezdjük a felkészülés lényegi részét. A játékosokkal leülünk, átbeszéljük a lényegi kérdéseket, felállítjuk a célokat, amelyeket teljesíteni akarunk. De először az osztrákok elleni meccsre koncentrálunk. Most már célirányosan dolgozunk azokkal a játékosokkal, akik a rendelkezésünkre állnak az Eb-n” – mondta a Tarkovič.

Több játékost is sérülés hátráltat: Marek Hamšíkot, Juraj Kuckát, Ivan Schranzot és Martin Koscelníket is. Hamšík, aki a svéd Göteborgban szerepel, valószínűleg vasárnap nem is fog játszani. „Egyre jobban érzem magam, de még mindig nem vagyok százszázalékos állapotban, ezért óvatosnak kell lennem” – mondta Hamšík.

A csapathoz csütörtökön csatlakozott a két utolsó hiányzó játékos, Ján Greguš és Martin Valjent is. 

A két csapat ötödször találkozik egymással, az előző meccseken 1 szlovák győzelem mellet két döntetlen és 1 osztrák diadal született. Utoljára 2016-ban játszottak az osztrákokkal Hamšíkék, akkor gól nélküli döntetlen lett a végeredmény. 

A mérkőzést a helyszínen 3000 néző tekintheti meg, a televízióban az STV 2-es csatornája közvetíti. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?