Fanatizmus

Vasárnap

A szélsőséges imádat az élet egyik területén se megfelelő. Biztosan te is találkoztál már olyan dílerrel, aki győzködött, hogy ez a termék a „leg”. Ettől jobb nincs.

Bevallom, annak idején én is fanatikus rajongója voltam egy mlm cégnek. Elhittem mindent, amit mondtak, és közvetítettem is mások felé. Viszont a másik ember megérzi, ha erőszakosan akarnak rátukmálni valamit. Behúzza a kéziféket, és visszakozik. A fanatikus díler meg lekezelően legyint: ez se értette meg, hogy a legjobbat utasítja vissza. Ráadásul a visszautasítást magára veszi, mintha az a személyének szólna. Pedig csak az ajánlatára mondtak nemet, azt meg szíve joga mindenkinek eldönteni, ezt választja-e? Aki fanatikus, az nem laza. Nyomul ezerrel. Ha most azt mondja valaki, hogy neki nem jó ez a sampon, mert zsírosodik tőle a haja, megértem és elfogadom. Minden ember más, másra van igénye. Az emberekhez úgy kell közelíteni, hogy mindegyik egyedi, más-más igényekkel. Nem lehet egyetlen egyenruhát ráhúzni mindenkire. Van, akinek kicsi lesz, van, akinek nagy, lesz, akinek szűk, akinek bő. De olyan is, akire rápasszol.

Nem csak az üzleti világban találkozhatunk fanatizmussal. A vallási fanatikusok ölni is képesek voltak az igazukért. Aki nem akart áttérni, azt ellenségnek tekintették. Sajnos, ez a mai világban is dívik. Lenézik a másikat, kigúnyolják a meggyőződését. A segítő csoportokban is előfordul ez. Meg vannak róla győződve, hogy csak ezzel a módszerrel lehet elérni az isteni kegyelem állapotát. Még az sem ad okot nekik a kételkedésre, hogy több évtizede gyakorolják, mégsem érték még el. Nincs olyan, hogy csak egy megoldás van. Felejtsd el nyugodtan. Keresd meg azt, ami számodra a legjobb! Esetleg próbálj ki párat, meg fogod érezni, melyik adja a legtöbbet. Még az is előfordulhat, hogy kitartasz egynél, aztán jön egy újabb lehetőség, ami megszólít. Kipróbálod, és ezután ezt tartod majd a legjobbnak. Lehet ez diéta, termék vagy lelki segítség. Nincs egyetlen, tutibiztos fogyókúrarecept sem. Kinek ez segít, kinek más. Testmozgás nélkül nem igazán lesz tartós egyik sem. Járjunk nyitott szemmel, nyitott szívvel, és ránk találnak azok a lehetőségek, amikre éppen szükségünk van.

Szabó Katilla, Deáki

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?