Szövetség: sikeres a petíciónk az építési törvény kapcsán

Szövetség k

Alább változtatás nélkül közöljük a Szövetség sajtóközleményét:

Nem hagyjuk, hogy a lakosok feje fölött döntsenek a káros beruházásokról

Összegyűlt a kellő számú aláírás az önkormányzatok és a lakosok számára is fokozottan káros új építési törvény elleni kezdeményezéshez. Az Összefogás, az MKP és a Híd közös petíciójának célja, hogy megakadályozza az új törvénytervezet visszásságait:

· Az építkezések drágulását,

· veszélyes beruházások rákényszerítése a településekre, mint például szemétégető

· a korrupció lehetőségének további növekedése.

"Nem engedhetjük, hogy lobbisták és oligarchák erőszakolják rá az akaratukat a helyi emberekre, és bárhol bármit felépíthessenek, csak mert befolyásuk van. Nagyon örülök, hogy másfél nap alatt összegyűlt a több mint 500 aláírás, ez is mutatja, hogy az emberek érzékelik a veszélyt. Mivel több más beadvány is érkezett a törvénytervezethez, ezért bízunk benne, hogy sikerül kivenni belőle a leginkább problémás részeket. A következő hetekben ezen fogunk tovább dolgozni" – mondta Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

A Híd párt alelnöke, Tardoskedd polgármestere Tóth Marián hangsúlyozta, a kormánynak tudatosítania kell, hogy a jogalkotási folyamatból nem szoríthatja ki az érintett feleket. "A társadalmi egyeztetés során benyújtott csoportos véleményt a polgárok aláírásukkal támogatták, hiszen érzik az ilyen mértékű centralizáció veszélyeit. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt megakadályozzuk” - jelentette ki Tóth.

"Amennyiben az eredeti formában fogadja el a törvényt a parlament, a lakosság és az önkormányzatok feje fölött lehetne dönteni olyan befektetésekről is, amelyek rontanák a lakosok életminőségét és súlyos fenyegetést jelentenének a természeti környezetre" - tette hozzá Farkas Iván, az MKP szakmai alelnöke.

A sikeres online petíció az ún. társadalmi egyeztetés által arra kötelezi a törvénytervezet szerzőit, hogy foglalkozzanak a felvetéseinkkel. Az építési engedélyek az új törvény értelmében akár a húszszorosára növekedhetnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?