Terítéken maradt a konyhai hulladék

nagymegyer
Nagymegyer |

Soknak tartják az önkormányzati képviselők a biológiailag lebomló konyhai hulladék tárolására szánt összeget, ezért egyelőre kérdéses, hogyan birkóznak meg az új feladattal a csallóközi fürdővárosban.

A törvények értelmében az év elejétől osztályozni kell a lebomló konyhai hulladékot, az önkormányzatok féléves haladékot kaptak a rendszer bevezetésére. Nagymegyeren a képviselő-testület májusi ülésén került a plénum elé a javaslat, amely szerint 124 ezer eurót különít el a város a konyhai hulladék elszállítására. A képviselők azonban kétkedve fogadták a költségvetés módosításáról szóló indítványt, túl soknak tartották a meghatározott összeget, ehelyett más lehetőségek kiaknázását szorgalmazták. Lencse Róbert képviselő szerint, ha a lakosok legalább fele komposztál, vagy a város jelzi, hogy anyagilag nagyon megterhelő a törvény betartása, akkor elodázhatják a kiadást. „Csak abban az esetben van kivétel, ha minden lakos komposztál. Ez azonban nem kivitelezhető a városban" – reagált Pivoda Krisztina, a városi hivatal munkatársa. Pongrácz Kálmán képviselő azonban kitartott amellett, hogy a családi házas övezetekben és a tömbházaknál is komposztálhatnak. „124 ezer euró sok a konyhai hulladék elszállítására, a kommunális hulladékért eddig 80 ezer eurót fizettünk. Nagyon megterhelő a városnak, és a lakosoknak is" – mondta Pongrácz, hozzátéve, hogy előbb megpróbálhatnák a teljes komposztálást, utána értékeljék át a rendszert. Az ülésen azonban elhangzott, hogy ez sem teljesen járható út, ugyanis nem mindent lehet komposztálni, lehetőségként az is felmerült, hogy építsenek komposztálót a városi gyűjtőudvaron. Holényi Gergő polgármester nehezményezte,
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?