Idén is virtuális formában zajlik a felsőszeliek futóversenye

szeli
Felsőszeli |

Május 30-án és 31-én kerül sor a Szeli Félmaraton hetedik, a Felsőszeli Tízes és a Felsőszeli Hármas kilencedik felvonására.

A javuló járványügyi helyzet ellenére sem lehet még Szlovákiában tömegeket vonzó sportrendezvényeket szervezni. A külföldön is népszerű futóversenyeket, több száz futót, kocogót, népes szervezőgárdát felvonultató felsőszeli RoniRun Club tagjai azonban nem szeretnék, ha megszakadna sorozatuk. Ezért úgy döntöttek, hogy idén is házhoz viszik rendezvényüket, a tavalyihoz hasonlóan újfent virtuális futóverseny formájában szervezik meg a Szeli Félmaraton hetedik, a Felsőszeli Tízes és a Felsőszeli Hármas kilencedik felvonását.

Ami az időpontot illeti, a résztvevők ezúttal rendhagyó módon két napon át, május 30-án és 31-én dacolhatnak a kilométerekkel. „Amikor emberek ezrei dolgoznak otthonról, akkor mi is futhatunk odahaza. Lakóhelyünkön, kedvenc útvonalunkon, edzőpályánkon, futópadon. Elegendő lefutni valamelyik versenytávunkat, és beküldeni egy felvételt. A fotó készülhet a telefon kijelzőjéről, az óra számlapjáról, a futópad kijelzőjéről. A lényeg, hogy egyértelműen látható legyen rajta a teljesített táv és a teljesítési idő. Megjegyzem: a legrövidebb versenytáv akár sétálva is teljesíthető. Jelentkezni a szokásos online nevezési módon a www.ronirunclub.sk címen május 31-ig lehet. A nevezés során kérjük feltüntetni a postai címet, hogy az egyedi érmet és a rajtszámot elküldhessük. Aki óhajtja, az saját nevével ellátott rajtszámot kap. Ugyancsak május utolsó napjáig kérjük beküldeni az időeredményeket. A teljesítés adatait feldolgozzuk, kiértékeljük, korosztályok szerint sorrendet készítünk. Egyébként megbízunk a futók sportszerűségében” – ecsetelte a részleteket lapunknak a főszervező és ötletgazda Kontár Ronald, a felsőszeli RoniRun Club elnöke.

Ami a jelképes díjazást illeti, a félmaraton abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének serlegét, 10 kilométeren pedig a Szabó Béla-kupát kapja. A szervezők ezúttal is jótékonykodnak. A nevezési díjból (az összes kategóriában 7 euró, külföldieknek 9 euró) befolyt összegből futónként egy euró kerül a helyi óvoda számlájára. Minden egyes futónak lehetősége lesz arra, hogy egy futótáska (minimális ára 7 euró) megvásárlásával támogassa Bálintot, aki spinális izomatrófiában szenved.

„Tavaly 382-en futottak, nagy örömünkre új részvételi csúcs került a krónikába. Alighanem idén is sokan teljesítik az általuk választott távot. Még annak ellenére is, hogy tapasztalataim szerint csökkent a virtuális futások vonzereje. A mozogni vágyóknak azonban valamilyen formában szükségük van a motivációra, szervezésre, visszajelzésre, elismerésre. Egyértelmű: a futás szerelmesei alig várják, hogy eldördüljön a rajtpisztoly, ismét versenyeken teszteljék felkészültségüket. Arra számítunk, hogy jövőre ismét Felsőszeliben randevúznak a futás és a kocogás szerelmesei, s az együtt átélt élménnyel hatványozva folytathatjuk a futás hagyományos mátyusföldi ünnepének sorozatát. Addig sem tétlenkedünk, nyár elején a gyermekeknek szervezünk versenyt, s a tallósiakkal közösen szeretnénk megrendezni az ugyancsak népszerű kastélyparki futást, a Park Runtˮ – tervezgette a folytatást Kontár Ronald.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?