Rakétákat lőttek ki Libanonból Izraelre

izraeli-palesztin konfliktus

Négy rakétát lőttek ki Libanon déli részéről Izraelre szerdán, az izraeli hadsereg tüzérségi támadással válaszolt – közölték katonai források.

A rakétákat a Türosz térségében található Szeddikine  falu környékéről lőtték ki. Az izraeli rakétavédelmi rendszer megsemmisítette az egyik lövedéket, a többi valószínűleg lakatlan területen csapódott be a tájékoztatás szerint.

A támadás miatt megszólaltak a légvédelmi szirénák Izrael alsó-galileai térségében, Haifa kikötőjében és attól keletre.

Egyelőre nem tudni, hogy ki lőtte a rakétákat, és egyik oldalról sem érkezett hír károkról vagy áldozatokról.

Ez volt a harmadik alkalom, hogy Libanonból támadást indítottak Izrael ellen május 10-e óta.

Hétfőn hat lövedéket lőttek ki Izrael északi részére, amire tüzérségi támadás volt a válasz. Múlt csütörtökön három rakétát lőttek ki Libanonból Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett.

Izrael 2006-ban háborút indított a Hezbollah radikális libanoni párt gerillái ellen, akiknek jelentős hátországuk van Libanon déli részén, és fejlett rakétaarzenállal rendelkeznek. Azóta nagyjából nyugalom honol a határrégióban.

Május 10-e óta fokozódott az erőszak Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között. A felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, a támadásokban legalább 219 palesztin és 12 izraeli vesztette életét hivatalos adatok szerint.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?