Szertefoszlóban a párkányi kajakos olimpiai álma

Gelle

Nem indult sikeresen az év Gelle Péter számára, ami az eredményeket illeti: a hazai válogatón K1 1000 méteren ötödik lett, míg a szegedi vk-n a B döntőbe kvalifikálta magát. A 36 éves, párkányi származású kajakos azonban lapunknak elárulta, a körülmények ismeretében nem teljesen elégedetlen.

„Annak fényében, hogyan éreztem magam a válogató előtti két hétben, az ötödik helyen nem lepődhettem meg. Nem tudtam rendesen regenerálódni, mire kiderült, hogy a szervezetem nem tolerál bizonyos anyagokat. Így meg kellett változtatnom az étrendemet. Persze, az ötödik hely így is kevés, nem voltam megelégedve a Zemníken mutatott teljesítményemmel – mondta az Új Szónak Gelle, aki vb-negyedikként megszerezte az olimpiai kvótát az országnak ebben számban, amely azonban nem névre szól. – Utána amit lehetett, megtettem, és a világkupán már elégedett voltam magammal. Az előfutamokban odatettem magam rendesen, mindent kiadtam magamból, nem sokon múlott, hogy lemaradtam az 
A döntőről, pedig ott szemtől-szembe küzdhettem volna meg Denis Myšákkal. A B döntőben már kiütközött rajtam a fáradtság, főleg mentálisan. Próbáltam magam motiválni, de az előző két erős menet sokat kivett belőlem.”

A végső, 18. helynél sokkal fontosabb a tény, hogy Myšák mindkétszer előtte végzett, emellett pedig a szövetség az Eb-n Vlček Eriket tervezi indítani a számban. „Semmiképpen sem most, hanem az olimpia idejére terveztem a csúcsformát. A szövetségben tudják, hogy sosem a májusi időszak volt az enyém, mindig az év végi nagy eseményre szívtam föl magam maximálisan. De bárhogy is alakul, idén vb is lesz, semmiképpen sem hagyom, hogy kárba vesszen az eddigi munka” – tette hozzá optimistán Gelle.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?