Jövő héttől újra lehetséges a beteglátogatás a komáromi kórházban

Komárom
Komárom |

A látogatási tilalmat május 17-ével oldják fel, ám a hozzátartozóknak szigorú feltételeknek kell megfelelniük. Az enyhítés egyedül a Covid-osztályra nem érvényes.

A beteglátogatás hosszú hónapokig tilos volt nálunk az első és a második hullám idején is. Minimális számú kivételben részesítettük a haldokló pácienseket, hogy el tudjanak tőlük búcsúzni a hozzátartozóik. Hétfőtől – összhangban az egészségügyi tárca új szabályaival – lehetővé tesszük a beteglátogatást a feltételeknek eleget tevő, kiválasztott rokonok számára” – fejtette ki Miroslav Jaška igazgató, aki szerint a következő napokban még pontosítani fogják a feltételeket.

A jelenlegi állás szerint a beteget egyszerre csak egy hozzátartozó látogathatja meg. Erre minden nap lesz lehetőség 14.00 és 16.00 között. Az adott személynek igazolnia kell, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást, vagy hogy már átesett a fertőzésen, ugyanakkor bebocsájtást lehet nyerni 24 óránál nem régebbi antigén- vagy 72 órás PCR-teszttel is, amennyiben azok eredménye negatív. A látogatás betegenként legfeljebb 30 percig tarthat, s ugyancsak szükség van a reszpirátor használatára és a kézfertőtlenítésre is.

A komáromi kórház engedélyezi, hogy az apák is jelen legyenek a szüléseknél, azonban nekik valamivel szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük. Attól függetlenül, hogy megkapták-e már az oltást vagy kigyógyultak-e a Covidból, az előbb leírt érvényességi idők figyelembevételével kötelezően fel kell mutatniuk a negatív teszteredményről szóló igazolást is.

A kórház oltópontján most szombaton és vasárnap is 1000-1000 embert oltanak be. Már csaknem az összes időpont foglalt, ám még van néhány szabad hely. Regisztrálni a szokásos módon, a korona.gov.sk holnapon lehet.

(AGEL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?