Mikas: A jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik

mozi illusztráció

Hétfőtől, május 17-től engedélyezik a csoportos tárlatvezetéseket a múzeumokban és a galériákban. A piros vagy ennél jobb besorolású járásokban megnyílhatnak a mozik is. Ezt csütörtökön jelentette be Ján Mikas tiszti főorvos.

A bordó és piros besorolású járásokban továbbra is csak individuálisan látogathatók a múzeumok, a galériák és a kiállítások. Azokban a járásokban, ahol ennél kedvezőbb a járványhelyzet, engedélyezni fogják a csoportos tárlatvezetéseket is. A csoport maximális létszáma az adott járás színétől függ.

A bordó besorolású járásokban nem engedélyezettek a kulturális rendezvények, így a színházi előadások, filmvetítések sem. A többi járásban lehetővé válik a beltéri filmvetítés is. "A létszámkorlát és az ültetési rend ezúttal is az adott járás színétől függ" - jegyezte meg Mikas.

A narancssárga vagy ennél jobb besorolású járásokban az iskolásoknak szánt rendezvények is megtarthatók.

A rózsaszín és piros besorolású járásokban csak kinti fogyasztás engedélyezett. Az ennél kedvezőbb helyzetben lévő járásokban beltéri fogyasztásra is lehetőség nyílik. Narancssárga fázisban egy asztalnál legfeljebb négyen, sárga fázisban legfeljebb hatan foglalhatnak majd helyet. A létszámkorlát nem vonatkozik az egy háztartásban élő személyekre.  

Jövő hétfőtől (május 17.) egyetlen járás sem lesz fekete besorolású a COVID automata szerint. 2 járás bordó, 23 piros, 50 rózsaszín, 4 pedig narancssárga besorolású lesz.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?