Enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok

koronavírus koncert

Enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok, növekszik a látogatók megengedett létszáma. 

Azokban a járásokban, ahol harmadfokú riasztás lesz érvényben (bordó fázis), legfeljebb hat fő vehet részt a rendezvényeken. Ott, ahol kedvezőbb a járványhelyzet, beltéri filmvetítésekre is lehetőség nyílik. Erről csütörtökön tájékoztatott Ján Mikas tiszti főorvos.

Másodfokú riasztás (piros fázis) esetén legfeljebb tíz ember lehet majd jelen a rendezvényeken. Elsőfokú riasztás (rózsaszín fázis) esetén beltéri rendezvényen 25 fő, szabad téren 50 fő lesz a megengedett maximális létszám.

A narancssárga besorolású járásokban belső térben 25 százalékos (legfeljebb 250 fő), szabad téren 50 százalékos (legfeljebb 500 fő) nézőkapacitást engedélyeznek. Itt állni is lehet majd a rendezvényeken, de ebben az esetben a maximális létszám belső térben 50, szabad téren 100 fő lesz.

A sárga besorolású járásokban belső térben 50 százalékos (legfeljebb 250 fő), szabad téren 75 százalékos nézőkapacitást (legfeljebb 500 fő) engedélyeznek. Állóhelyek esetén a maximális létszám beltéri rendezvényen 100, szabad téren 250 fő lesz.

A zöld besorolású járásokban, állóhelyek esetében 50, ülőhelyek esetében 75 százalékos nézőkapacitást engedélyeznek. Belső térben legfeljebb 500, szabad téren legfeljebb 1000 ember állhat, illetve ülhet.

"A szervezőknek a rendezvény után 14 napig meg kell őrizniük a látogatók telefonszámát vagy e-mail címét arra az esetre, ha járványügyi vizsgálatra kerülne sor. A 14 nap letelte után a szervezőnek meg kell semmisítenie az adatokat" - figyelmeztetett a tiszti főorvos.

 A bordó és piros besorolású járásokban tilos lakodalmakat, torokat, partikat és ehhez hasonló rendezvényeket tartani. A rózsaszín, narancssárga, sárga és zöld besorolású járásokban megtarthatók ezek az összejövetelek is, különféle létszámkorlátok mellett.

A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, negatív PCR vagy LAMP tesztet, illetve 24 óránál nem régebbi Ag tesztet kell majd felmutatniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?