Két új szlovákiai sportcsatorna indulhat

sport a tévében

A közeljövőben két újabb szlovákiai sportadó kezdheti meg működését: a köztévé régóta újjáélesztésre váró sportcsatornája mellett a Joj Šport jelenhet meg a kínálatban.

A három éve létező Orange Šport a közelmúltban jelentette be, hogy július 1-jével megszűnik. Azt továbbra sem tudni, ezután kihez kerülhetnek a labdarúgó Bajnokok Ligája közvetítési jogai. Az viszont egyre biztosabbnak tűnik, hogy helyette két új sportadót is nézhetünk.

A közszolgálati tévében nem új keletű a sportcsatorna ötlete. A korábban STV 3-as néven futó adó a pekingi olimpiával egy időben kezdett sugározni 2008-ban, azonban anyagiak hiányában 2020 nyarán megszűnt. Ezúttal – mivel az STV 3-as, elsősorban archív műsorokra építő csatornája már foglalt – 4-esként tervezik újraindítani. A tesztelés állítólag május 17. és 20. között fog zajlani, bővebb információkat azonban az RTVS vezetése nem közölt. Vélhetően a labdarúgó-Eb június 11-i rajtja környékén válik elérhetővé a csatorna. Ami biztos, hogy a kábelszolgáltatók külön illeték befizetése nélkül, ingyen vehetik fel a kínálatukba az STV 4-est.

Utóbbi a bökkenő a Joj Šport csatorna esetében, a kereskedelmi adó ugyanis a zive.sk értesülése szerint túl magas árat kér a szolgáltatóktól. Ráadásul az aduászuknak számító, A csoportos jégkorong-világbajnokságra csak 2024-től (2028-ig) szerezték meg a jogokat. 

Fő profiljuk a hazai csapatsportágak lesznek. Ígéretük szerint férfi és női vonalon is számolnak az élvonalbeli kosárlabda-, röplabda-, kézilabda- és floorballbajnokság mérkőzéseinek közvetítésével, összesen évi 800 meccsel, nem csak az élmezőny tagjainak találkozóival. Emellett szerepelni fog a kínálatban labdarúgás (a lengyel, a görög és a svéd liga), jégkorong (Tipos Extraliga) és téli sportok (gyakorlatilag minden sportág eseménye, amely a FIS égisze alatt zajlik, így például Petra 
Vlhová alpesisí-versenyei is). 

A Joj-csoport birtokolja a berlini maraton, a röplabda-Eb-k vagy épp a strandröplabda-Eb közvetítési jogait. De kevésbé attraktív sportágak versenyei (curling, gyorskorcsolya, női labdarúgás) is képernyőre kerülnek majd. A csatorna vezetése szintén nem kommentálta a kiszivárgott híreket, ugyanakkor nem is cáfolták, hogy valósak lehetnek a szeptemberi rajtról szóló információk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?