Nem szennyeződött a levegő a hétfői pozsonypüspöki tűz miatt

Pozsonypüspöki tűz

Nem volt hatással a levegőre a pozsonypüspöki Kazanská utcai gumiabroncsraktárban hétfőn keletkezett tűz – tájékoztatott Pék Zoltán, a városrész polgármestere. A rendőrség veszélyeztetés ügyében indított büntetőeljárást.

„A Žiacka 2 szám alatt lévő mérőállomás nem regisztrálta semmilyen anyag megnövekedett koncentrációját a levegőben a tegnapi tűzeset után” – mondta Pék. A polgármester tájékoztatása szerint déli irányból fújt a szél, és elfújta a füstöt Vereknye és Főrév felé. „Itt, Pozsonypüspökiben nem volt semmilyen hatással a levegőre” – közölte Pék Zoltán. Megnövekedett koncentrációt nem mértek Főréven sem.

A tűz keletkezésének okát vizsgálja a rendőrség, a nyomozó általános veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást. „Ismeretlen tettes okozta a tüzet, egyelőre nem tudjuk hogyan. Leégett a raktár, ahol a gumiabroncsokat tárolták. Az irodaépület hátsó részében is kárt okoztak a lángok” – tájékoztatott a rendőrség a közösségi hálón. A kárt 26 600 euróra becsülik. Az ügyben még folyik a vizsgálat.

Hétfő délután csaptak fel a lángok két raktárépületben, a tűz átterjedt a szomszédos kétszintes épületre is. Közel 40 tűzoltó vonult ki a helyszínre, a polgári védelem vegyi laboratóriumának munkatársai méréseket végeztek a levegő minőségének ellenőrzésére. A tüzet kora estére sikerült eloltani. A környéken lakókat arra kérte az önkormányzat, hogy ne nyissanak ablakot, és lehetőség szerint ne menjenek ki a szabadba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?