Mátyusföldön (is) lefújták a felnőttek VI. és VII. ligáját

régiófoci
Galánta |

A Közegészségügyi Hivatal rendelete alapján, szigorú feltételek betartásával, immár a szabadidős sportolók számára is engedélyezettek az edzések. Fociberkekben vitatott téma: folytatódnak-e a tavaly ősszel félbeszakadt régióbajnokságok, befejezik-e az őszi idényt?

A kerületi és a területi szövetségek tisztségviselői a klubok képviselőinek bevonásával a folytatás forgatókönyvét tervezgetik. Vannak olyan térségek, ahol a kivárás helyett már döntöttek, s lefújták a bajnokságot. Pontosabban az érintett klubok bevonásával, véleményük figyelembevételével határoztak arról, hogy nem fejezik be az őszi idényt. Így történt ez Mátyusföldön is, ahol pénteken találkoztak, szavaztak a folytatásról a Galántai Területi Futballszövetségek hatáskörébe tartozó klubok vezetői.

A voksolásnál a klubvezetők kétharmados többséggel határoztak arról, hogy idén tavasszal nem folytatódik a pontvadászat. Ez a döntés a felnőttek VI. és VII. ligájára vonatkozik. Amennyibe azt a járványügyi helyzet lehetővé tenné, akkor az utánpótláskorosztály bajnokságaiban június végéig pontot tehetnénk az őszi idény végére. Kivételt képez az U19-esek mezőnye, ugyanis az idősebb ifik korosztályában a Galántai járás négy csapata a Nyitrai Területi Futballszövetség VI. ligája B csoportjában küzd a pontokért. Ami a döntést kiváltó okokat illeti, a klubok képviselőitől megtudtuk, sok helyen még el sem kezdték az edzéseket. Értelemszerűen nem marad idő a felkészülésre, a barátságos mérkőzések lejátszására. Nem látták értelmét, hogy a kívánt erőnlét, technikai felkészültség, meccspraxis híján sérülések tizedeljék a játékoskeretet. Ha feloldják a meccstilalmat, akkor a csapatok barátságos találkozókkal igyekeznek pótolni a lemaradást” – tájékoztatta lapunkat a legfrissebb fejleményekről Kiss Ervin, a Galántai Területi Futballszövetség elnöke.

Természetesen az irányító szövetség törli a bajnoki idényben elért eredményeket, nem lesz kieső, nem lesz feljutó. „A csapatok megőrizték ligás tagságukat, a 2021/22-es idényben ott folytathatják, ahol tavaly augusztusban kezdték. Ismereteim szerint a kényszerpihenő időszakában térségünkben nem történt csapatfogyatkozás. Mivel csak ősszel zajlottak bajnokik, a következő idényre felére csökkentettük a nevezési díjat. Egyébként az új idényre a jelentkezéseket július 8-ig fogadjuk, a nyitányra pedig augusztus 8-án kerülne sor” – körvonalazta az új idényt a Galántai Területi Futballszövetség első embere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?