Az oltásról és az EU-csúcsról tárgyalt Heger az uniós nagykövetekkel

Eduard Heger
Pozsony |

A koronavírus-járvány volt az egyik fő témája annak a csütörtöki videókonferenciának, amelyen Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök és az Európai Unió tagállamainak nagykövetei vettek részt. A nagykövetek afelől érdeklődtek, hogyan zajlik az oltás Szlovákiában, valamint arról is, miként áll hozzá az ország a közös zöld tanúsítványhoz, amellyel utazni lehetne az EU-n belül – tájékoztatott a kormányhivatal sajtóosztálya.

„Keressük az EU-n belül a legmegfelelőbb megoldást. Szeretnénk, ha júniusra elkészülne a tanúsítvány, hogy utazhassanak az emberek” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy azoknak, akik ezt kérik, mielőbb be kell oltatniuk magukat.

Téma volt a közelgő EU-csúcstalálkozó is, amelyet Portugáliában, Portóban rendeznek meg. A miniszterelnök és a nagykövetek egyetértettek abban, hogy a szociális kérdések, a világjárványnak a nemzeti gazdaságokra gyakorolt hatása is a fő témák között lesz. A kormányfő külön kiemelte az energiaválság kockázatát, amely a magas klímacélkitűzések mellett súlyosbodhat, ezért részét kell képeznie az EU szociális stratégiájának. Heger bemutatta az uniós nagyköveteknek a szlovák helyreállítási terv fő pontjait.

A szlovák kormányfő arról is biztosította a nagyköveteket, hogy az ország kormánya egyértelműen elkötelezett Európa és a NATO mellett. „Örülünk, hogy tagjai vagyunk az Európai Uniónak, és hálásak vagyunk valamennyi előnyért, amely az EU-tagsággal jár. De nem vehetjük ezt természetesnek, és erről szeretnénk beszélni az Európa jövőjével foglalkozó konferencián is, amely május 9-én kezdődik Szlovákiában” – mondta Heger.

A konferencia résztvevői a korrupció elleni küzdelemről, a megújuló energiáról, a mezőgazdaságról és az aktuális ukrajnai helyzetről is tárgyaltak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?