Jeff Bezos Blue Origin cége július 20-ra hirdette meg első űrutazását

Jeff Bezos

Július 20-ra hirdette meg első űrutazását a Blue Origin, Jeff Bezosnak, az Amazon alapítójának cége.

A 20 éve alapított űripari vállalat szerdán, Alan Shepard, az első amerikai űrhajós 60 évvel ezelőtti 15 percig tartó űrutazásának évfordulóján hirdetett árverést egy helyre első legénységgel tervezett űrutazására.

A New Shepard nevű rakéta indítását július 20-ra, az Apollo-11 Holdra szállásának napjára vették tervbe. Szerdától az interneten bárki licitálhat öt héten át, a győztes nevét június 12-én teszik közzé. A bevételt az űripari vállalat alapítványának adományozzák.

A kereken tíz percre tervezett úton az űrhajó mintegy 100 kilométer magasra repíti legénységét, majd visszatér a Földre.

A New Shepard űrhajó hat megfigyelő ablakával, amely mintegy háromszor magasabb, mint egy Boeing-747-es repülőgép, hat embert képes szállítani, az űrkapszula a legnagyobb, amelyet valaha a világűrben használtak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?