Bajnokok Ligája - Továbbjutott a Chelsea, angol házidöntő lesz

Chelsea

A Manchester City után a Chelsea jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég Real Madridot.

A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató londoniak találatait Timo Werner és Mason Mount szerezte. Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

A két csapatnak ez volt az ötödik egymás elleni európai kupameccse - az első a Chelsea pályaválasztása mellett -, a harmadszor nyertes angolok továbbra is veretlenek spanyol riválisukkal szemben.

A Chelsea 2008 és 2012 után harmadik BL-fináléjára készülhet - utóbbit megnyerte -, angol házidöntőt pedig 2008 és 2019 után harmadszor rendeznek a sorozatban.

Kedden a Manchester City kettős győzelemmel búcsúztatta a tavaly döntős Paris Saint-Germaint.

A finálét május 29-én rendezik Isztambulban.

    Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Chelsea (angol)- Real Madrid (spanyol) 2-0 (1-0)
------------------------------------------------
London, zárt kapus, v.: Daniele Orsato (olasz)
    Továbbjutott: a Chelsea 3-1-es összesítéssel.
    gólszerzők: Werner (28.), Mount (85.)
 

A madridi mérkőzés első perceivel szemben ezúttal nem esett ellenfelének a házigazda Chelsea, így az első negyedóra jobbára eseménytelen mezőnyjátékkal telt. A 18. percben a házigazdáktól Timo Werner lesről talált Thibaut Courtois hálójába, nem sokkal később a túloldalon pedig Karim Benzema lövésénél kellett Edouard Mendynek nagyot védenie.

A 28. percben már Courtois is tehetetlen volt: egy szép hazai támadás végén Kai Havertz emelése a keresztlécet találta el, Werner azonban a kipattanót az üres kapuba fejelte. A 35. percben Benzema fejesénél kellett ismét hatalmasat hárítania Mendynek, az első játékrészben több helyzet már nem volt.

A fordulás után szinte azonnal, a 47. percben Havertz kísérlete - ezúttal fejese - ismét a felső kapufán csattant, majd Mount, és újra Havertz került helyzetbe. Veszélyesebben futballozott, de sok helyzetet kihagyott a házigazda, a Real Madrid szinte egyáltalán nem tudott eljutni a Chelsea kapujáig.

Az angol csapat a 85. percben döntötte el a mérkőzést és a továbbjutást: Pulisic beadását Mason Mount négy méterről lőtte a Real kapujába.

A Chelsea-t január óta irányító Thomas Tuchel megszakítás nélkül másodszor jutott a sorozat fináléjába, egy évvel ezelőtt a Bayern Münchennel szemben elvesztett döntőben ugyanis még a PSG vezetőedzője volt.

    Kedden játszották:
Manchester City (angol) - Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
    Továbbjutott: a Manchester City kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?