Nem kell többet fizetni a vérhígító gyógyszerekért

gyógyszer illusztráció

Nincsenek veszélyben a rivaroxabán, a dabigatranetexilát, az apixabán és az edoxabán hatóanyagot tartalmazó vérhígító gyógyszereket szedő betegek, nem kell magasabb összeget fizetniük a gyógyszerekért – tájékoztatta Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője a TASR hírügynökséget.

Richard Raši, a Hlas parlamenti képviselője hívta fel a figyelmet arra, hogy többet kell fizetniük az ezeket a gyógyszereket szedő betegeknek.

„A gyógyszerár-kategorizációban szerepel, hogy a beteg is hozzáfizet az említett vérhígítók árához, de a gyakorlatban ezt nem alkalmazzák. A dabigatrán, a rivaroxabán, az apixabán és az edoxabán  hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek regisztrációját birtoklóknak törvény által garantált lehetőségük van az árkompenzációra, és a gyógyszertáraktól kapott információk azt igazolják, hogy élnek is ezzel. Egyes felsorolt gyógyszerek árához egyáltalán nem kell hozzáfizetniük a betegeknek” - közölte a minisztérium

Raši szerint a hozzáfizetés összege 30 és 60 euró között mozog, ez körülbelül 75 ezer pácienst érint, és többségük 60 év feletti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?