Érsekújvár is csatlakozott a Dunamente TDM-hez

Komárom
Érsekújvár/Komárom |

A város a szervezet elnökségében is képviselteti magát – áll a komáromi városháza által lapunknak eljuttatott sajtóhírben.

A mai időkben a turizmus regionális jellegű, az ide érkezőknek csak közösen tudunk több napos tartalmas kikapcsolódást biztosítani. Ezért is fogtunk össze a régió önkormányzataival és vállalkozásaival ezen a téren. Komárom városával több más kezdeményezésben is együtt dolgozunk, rendszeresen egyeztetünk” – fogalmazott Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere.

A szervezet idén újabb 60 ezer euró állami támogatást kaphat, amit elsősorban a kerékpáros- és a vízi turizmus fejlesztésére fordítanának. Keszegh Béla komáromi polgármester szerint 2021-ben kiemelt fejlesztési terület lesz a kerékpáros turizmus, amely a jellegéből adódóan a vírus után is tovább erősödhet. A tervek között szerepel a szélesebb térség aktuális, modern kivitelezésű kerékpáros térképének elkészítése is. „A katonai térképészeti hivatal által elkészített, 10 év után aktualizált változat a Somorja és Párkány közti szakaszt öleli fel, ezzel hasznos tervezési lehetőséget kínál az itt élőknek és a távolról érkezőknek egyaránt” – tette hozzá Duka Gábor, a Dunamente TDM igazgatója, Karva polgármestere.

Az állami támogatásból még napelemes „okospadokat” is telepítene a szervezet, amelyeknél ingyenes wi-fi szolgáltatás igénybevétele mellett a mobiltelefonokat is fel lehetne tölteni. Ezenfelül egy dunai kilátó is megépítését tervezik az Erzsébet híd közelében.

A közeljövőben megalakul Nyitra megye TDM-je is, aminek a megyében működő szervezetek lesznek a tagjai. Előreláthatólag a Dunamente TDM is betagosodik majd a kerületi szervezetbe, amellyel további források érkezhetnek a turisztikai fejlesztésekre, míg a megyei TDM turisztikai rendezvényeken népszerűsítheti a Duna mente térségét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?