A siker titka, a helyes felkészülés az aratásra

claas

A Biolife társaság már több mint 25 éve importál és értékesít CLAAS gabonakombájnokat Szlovákiában. Az elégedett ügyfelekhez eljuttatott több száz gép által, a szlovákiai gazdák a Biolife cég nevét a mai napig a CLAAS márkával kötik össze.

A hosszú évek alatt eladott és a meglévő bemutató gépeinknek köszönhetően is rengeteg tapasztalatot és tudást szereztünk ezekről az önjáró gabonacséplőkről. A szervizrészleg erre szakosodott szakemberei az aratási csúcsszezonban is időben és hatékonyan tudnak segíteni.

Ahogy azt már az előbbiekben említettük, a CLAAS bemutató kombájnok, főként a Lexion modell eladásával foglalkozunk, amely nagyon népszerű és elterjedt Szlovákiában. Az ún. „gépcsomagot” már ősz elején összeállítjuk. Értékesítési képviselőink rendelkeznek a vevőktől szerzett szükséges információkkal, hogy előzetesen mi iránt is érdeklődnek, és ehhez igazítjuk a kombájnkínálatot. Beszállítónk, akivel együtt dolgozunk, a CLAAS gyár leányvállalata, ami garantálja a gépek eredetét, és teljes támogatást biztosít. A kiválasztott gépcsomag még a beszállítónál átesik egy ellenőrzésen. A Szlovákiába való szállítást csak kedvező időjárás esetén kezdjük meg még télen, vagy kora tavasszal.

Az eladási folyamathoz további tevékenységek kapcsolódnak, amelyek a sok év gyakorlata során alakultak ki és saját know-how-vá váltak. Minden gép szisztematikus, technikai előkészítésen esik át, egy többoldalas ellenőrző adatlap alapján. Az esetleges hibák, műszaki hiányosságok megállapítása után, szakembereink szakszerű javítást végeznek. Ezt követi a gépek többlépcsős ellenőrzése és az összes berendezés és tartozék működésének tesztelése. Az előkészítéssel párhuzamosan folyik a bejegyzési igazolás és valamennyi technikai dokumentáció intézése, ilyenek például a használati utasítások és pótalkatrész-katalógusok. A következő szakasz a részletek pontosítása magával a végfelhasználóval, amikor is a vásárlónak további kiegészítő felszereléseket kínálunk igényei és követelményei szerint.

Pavol Gaži elmagyarázza a gabonakombájn előkészítő rendszerének előnyeit a gyakorlatban

Nagy hangsúlyt fektetünk a gép vizuális megjelenésére is, ami szintén nagyon fontos, hiszen olyan bemutató gépekről beszélünk, melyek motorját vagy cséplőjét csak pár munkaóra terheli. Így az ügyfél igazán jó benyomást kap arról, hogy annak ellenére, hogy bemutató kombájnt vásárol, az minden szempontból majdnem olyan, mint az új.

Természetesen arról a tényről sem feledkezhetünk meg, hogy az új gép vásárlásával szemben így 20-30%-ot is megtakaríthatnak. Amint ez a folyamat lezajlik, az ügyfél az elkövetkező teljes szezonra garanciára jogosult. Így minden kétséget eloszlatunk azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e bemutató gépet vásárolni. Nagyon sikeresek vagyunk ezzel a típusú gabonakombájn eladással, s a felhasználók visszajelzései is ebben erősítenek meg bennünket.

A további előnyök, melyeket vásárlóinknak biztosítunk, szintén nagyon fontosak, és szorosan kapcsolódnak a nyári aratáshoz, mely évről évre egyre gyorsabb tempót diktál, s valószínűleg minden gazdálkodó számára az év leghektikusabb időszakát jelenti. Mindennek pontosan kell zajlania, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a CLAAS gabonakombájnok kezelőinek felkészültségére is. Egyéni, egész napos képzéseket kínálunk, külön a rázótengelyes és a rotoros kombájnokra. A képzéseket szerviztechnikusok és gyakorlati technikusok végzik.

Az eladó, Pavol Gaži (jobbra) megbeszélése az értékesítési munkatárssal, Pavol Synakkal, a gép állapotáról a szezonra való felkészítés idején

A képzés első részére a Biolife társaság telephelyén kerül sor. A képzés második része az ügyfélnél zajlik, magán a megvásárolt gépen. A kezelői képzés befejezésére az aratás megkezdése napján kerül sor, a gép üzembe helyezésével. Ez a tevékenység is a CLAAS gabonakombájn specialistája segítségével zajlik, aki behangolja és kalibrálja az egész cséplőgépet a lehető legjobb és legjobb minőségű munkához.

A mai modern gabonakombájnok nagyon sok rendszerrel, eszközzel felszereltek, melyek igényesek az elektronikai és elektronikus berendezéseket illetően. Ezek az igények a kezelő személyzettel szemben támasztják a legfőbb követelményeket, ezért nagyon fontos a többfázisú továbbképzés rendszere.

A Biolife társaság filozófiájának és sokéves tapasztalatainak köszönhetően vezető szerepet tölt be a gabonakombájnok szlovákiai eladásának területén. Ha tehát gabonakombájn vásárlását fontolgatja erre a szezonra, keresse bátran régiójában dolgozó értékesítési képviselőinket, és legyen sikeres a 2021-es aratásban.

Bővebb info: www.biolife.sk

(Az írás szponzorált promóciót tartalmaz)

Czirák Péter mérnök, a Biolife kereskedelmi igazgatója

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?