Hullámzó teljesítménnyel győztek a komáromiak

kfc

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a komáromi KFC a II. labdarúgóliga 27. fordulójában. A lilák 3:2-re győzték le a biztos kieső pozsonyi Slovan B-t egy közepes színvonalú mérkőzésen, korántsem olyan könnyen, mint ahogy az az előzmények után várható lett volna. 

A pozsonyiak kezdték jobban a mérkőzést, már az első percekben gyors támadásokat vezettek. A 7. percben Mičák 20 méterről kevéssel lőtt mellé. A hazaiak a 9. percben vezették első komolyabb támadásukat. Szetei 25 méterről egy jobb felső sarokba tartó bombát eresztett meg, amelyet Hrdina a léc fölé tolt. A 13. percben a hazai védők a tizenhatos közelében fedezetlenül hagyták Schlossárt, aki erős lapos lövéssel a bal alsó sarokba talált – 0:1. 

A hazaiakat nem rázta fel a korai gól, támadásaikat sok passz után lassan indították, s mikorra a vendégek kapujához értek, a kapura lövés lehetősége elmaradt, mert mindenki a helyén volt. A vendégeknek viszont három újabb gólszerzési lehetőségük is volt. A 21. percben egy gyors támadás után Bréda reflexszerűen lábbal mentett, két perc múlva Mičák lőtt alig fölé, majd a 27. percben ismét bravúrt mutatott be Bréda. A félidő utolsó negyedórájában aktivizálódtak a hazaiak. Először Tóth Gábor foglalkoztatta balról a 17 éves tehetséges pozsonyi kapust, a 34. percben pedig Abrahám jobb oldali beadására érkezett Bayemi a másik oldalon, de fejesét Hrdina szögletre hárította. A komáromiak jobbhátvédje, Popovics a 40. percben nyargalt fel a labdával az alapvonalig, magasan beívelt az ötös másik sarkáig, ahova Bayemi érkezett, és fejjel a rövid sarokba bólintotta a labdát – 1:1.
 
Az első félidő hajrája a komáromiaké volt. A 43. percben Šimko fejelt szöglet után hajszállal mellé, majd a hazaiak utolsó támadásánál, a tizenhatoson belül a vendégek hátvédje Bayemi lövésébe emelte a kezét. A megítélt tizenegyest Bayemi a jobb felső sarokba lőtte – 2:1.

A második félidőre cseréltek a komáromiak, Németh Szilárd vezetőedző Krelát és Pittnert küldte be, s a hazaiak támadásai valamivel gördülékenyebbek lettek. A 48. percben Pittner a bal oldalon pontos passzal indította Bayemit, aki a tizenhatoson belül Tóth Gábor elé tálalt, de a hazaiak kilencese Hrdina kezébe lőtt. A pozsonyiak minden támadásra kínálkozó helyzetet kihasználtak. Az 59. percben egy sikeres szerelés után az egész pozsonyi csapat meglódult előre, pillanatok alatt a tizenhatoson belül voltak, s az egyik hazai hátvéd Schlossárt lerántotta. A megítélt büntetőt Rosenberger a léc alá lőtte – 2:2. 

A fővárosiak a 62. percben a vezetést is megszerezhették volna egy szabadrúgás után, de a labda a felső lécre pattant, onnan meg a kapu mögé. A vendégek egyenlítése élénkítette a lilák aktivitását. A 66. percben Abrahám 12 méterről lőtt alig mellé. A következő tíz percben harc folyt a vezető gól megszerzéséért, helyzetek mind a két oldalon adódtak, de kimaradtak. A 76. percben a hazaiak egyik legaktívabb játékosa, Popovics futott fel ismét a tizenhatos sarkáig, beívelt labdájára Abrahám ugrott a legmagasabbra, akinek fejese a felső lécről vágódott a gólvonal mögé – 3:2. Az utolsó 10 percben a hazaiak még növelhették volna előnyüket, de a később beállt Sidibe kihagyott egy ziccert, és a 89. percben megítélt tizenegyest is. 

Németh Szilárd vezetőedző nem volt elégedett csapata játékával: „A mérkőzés nem az elképzeléseink szerint zajlott. A tavaszi idényben ez volt a leggyengébb teljesítményünk. A fiúk nem nyújtották azt, amire képesek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?