Heger: A kormányprogram egyik prioritása a korrupcióellenes harc

Eduard Heger

A kormányprogram alappillérei a korrupcióellenes harc, az egészséges államháztartáshoz való visszatérés, a családtámogatás, a válságot követő helyreállítás és a gazdaság újraindítása.

Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a parlamentben, a programnyilatkozat előterjesztése keretében. Az új miniszterelnök köszönetet mondott az elődjének, Igor Matovičnak (OĽANO), aki „fáradhatatlan harcot folytatott a maffia, a korrupció és azok ellen, akik visszaéltek a hivatali hatáskörükkel, a saját meggazdagodásukra használva ki az államot, ennek köszönhetően pedig elnyerte az állampolgárok bizalmát és képes volt legyőzni Robert Ficót a választásokon.” Heger hangsúlyozta, hogy a kabinetje a megújulás és a jólét kormánya lesz.

A miniszterelnök a kormányprogram alappillérének nevezte a korrupció elleni harcot. „A korrupt magatartással szembeni zéró tolerancia minden működő demokratikus ország alapfeltétele” – jelentette ki.

További prioritás az egészséges államháztartáshoz való visszatérés az adócsalások elleni hatékony küzdelem, a pénzmosás és a közvagyon transzparens kezelése által.

A családtámogatás mellett a kormány biztosítani akarja a  méltó életkörülményeket az idősek számára és a hatékonyabb védelmet a szegénységgel szemben.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a világjárvány első éve alatt a célzott intézkedéseknek köszönhetően sikerült mérsékelni a munkanélküliség növekedését, valamint a vásárlóerő csökkenését is. Hozzátette: az előző kormányok a gazdaságilag jövedelmező évek alatt nem tettek félre a nehezebb időkre, így a költségvetési bevételek csökkenése, és főleg a járványellenes óvintézkedések magas költségei az államadósság emelkedéséhez vezettek, ami jelentős kockázatot jelent az államháztartásra nézve.

A kormányfő értékelte, hogy az elmúlt egy évben sikerült kidolgozni az igazságügyi reformot, bevezetni a terhességi segélyt, illetve eltörölni a gyógyszerek után fizetendő illetéket. Emellett a kormány több mint száz intézkedést fogadott el a vállalkozókat érintő bürokratikus terhek csökkentése érdekében.

Heger kormánya az előző kabinethez hasonlóan meg akarja teremteni a társadalom korrupciótól és a bűnözői hálózatoktól való megtisztításának feltételeit. „Még jobbá tesszük a vállalkozói környezetet, erősíteni fogjuk az ipar versenyképességét is” – zárta a kormányfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?