Több a beíratott leendő elsős a csallóközi települések iskoláiban

koronavírus iskola
Lég/Kisudvarnok/Egyházkarcsa |

Kedvezően alakulnak az iskolai beíratási adatok a csallóközi községek alapiskoláiban.

A csallóközi települések közül Lég büszkélkedhet a legnagyobb oktatási intézménnyel. A Benyovszky Rudolf Alapiskola stabilan tartja diákjai létszámát, amely már évek óta száz körül mozog. „Minden évben indítunk első osztályt. A következő tanévben, az utóbbi öt év második legnagyobb létszámú első osztályát nyitjuk. Tizenkét végzős kilencedikesünk ballag el nyár elején, az eddig beíratott 15 leendő elsőssel stabil marad a létszám” – újságolta örömmel Csiba Lídia, az iskola igazgatója. „Idén már a második covidos beiratkozáson vagyunk túl, így csak a szülők látogattak el az iskolába. Mindenki abban bízik, hogy az iskolák a jövő évtől visszatérhetnek a hagyományos beiratkozásokhoz. Tartjuk a kapcsolatot az óvodával, így van áttekintésünk, fel tudjuk mérni a nagycsoportos gyerekek felkészültségét” – zárta az igazgató.
A kisudvarnoki alapiskola rekordot döntött a 31 beíratott elsőssel. Marczell Zoltán polgármester szerint nemcsak az erős demográfiai évnek köszönhetőek ezek az adatok, hanem az iskola jó hírének is.

Nemcsak helyi, azaz kis- és nagyudvarnoki lakosok íratták be hozzánk a gyerekeiket, hanem Dunatőkésről, Pozsonyeperjesről és Dunaszerdahelyről is érkeznek hozzánk elsősök” – mondta. „Nem is emlékszem, mikor volt hasonló helyzet, hogy hála a jelentkezőknek két első osztályt kellett nyitnunk. Tavaly 11, 2019-ben 15, 2018-ban pedig 18 kicsivel nyitottunk osztályt. Húsznál több elsősünk még nem volt” – mondta az iskola igazgatója, Bukta Varga Tünde.

Egyházkarcsán május 20-ig kitolták az iskolai beiratkozásokat. Eddig 6 kicsit jelentettek be ebbe az iskolába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?