Elítélték Navalnij egyik munkatársát egy Rammstein-klip megosztása miatt

Alekszej Navalnij

Elítélték Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus szervezetének egykori munkatársát, mert megosztott egy Rammstein-videoklipet az interneten - tudatta csütörtökön Andrej Kicsin, az elítélt Andrej Borovikov ügyvédje.

Borovikov politikai indíttatásúnak tartja az egész eljárást, és fellebbezni fog - mondta el Kicsin.

Borovikov 2014-ben osztotta meg a német rockzenekar Pussy című számát a Vkontakte nevű orosz közösségi oldalon. A klip cenzúrázatlan változatában a pornófilmeket kifigurázó szexjelenetek láthatók, rendszeresen megszakítva az énekesről készült felvételekkel, amelyeken politikai beszédet mímel. A politikus később törölte a posztot, így nem világos, hogy ezt a változatot osztotta-e meg, miután a klipnek több verziója létezik.

A hatóságok tavaly ősszel indítottak eljárást ellene, az ügyészség pedig három év letöltendő börtönbüntetést kért Borovikovra pornográfia internetes terjesztése miatt

Andrej Borovikov Navalnij korrupcióellenes szervezetének arhangelszki irodájában dolgozott. Alekszej Navalnij január óta börtönben van, mert a bíróság szerint megsértette a feltételes szabadlábra bocsátás feltételeit, miközben Németországban lábadozott oroszországi mérgezése után, amellyel ő az orosz kormányt vádolja. A Kreml következetesen visszautasítja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?