Félbeszakadt a testületi ülés Rimaszombatban, Jozef Šimko pszichopatának nevezte az egyik városi képviselőt

Jozef Šimko
Rimaszombat |

Viharos jelenetek után félbeszakadt a rimaszombati képviselő-testület keddi ülése, miután a képviselők egy része a polgármesterrel folytatott szócsata után elhagyta a tanácstermet.

Az áprilisi testületi ülés azzal vette kezdetét, hogy Jozef Šimko polgármester átadta Rimaszombat város díját Mária Majerčíkovának. Majerčíková a Szlovák Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője, részt vett a véradások szervezésében, a társadalmi, jótékonysági és humanitárius tevékenységek koordinálásában. A díjat még 2020-ban kellett volna megkapnia, de a járvány miatt erre csak most kerülhetett sor.

Éles vita

Az átadót követően azonban gyorsan elmérgesedett a helyzet a polgármester és a Merjünk Gyorsítani frakciójának tagjai között. Jaroslav Matzenauer képviselő Csirmaz Miklós főellenőr jelentése után számonkérte a városvezetésen, hogy miért nem teljesítik a testület által elfogadott határozatokat. Konkrétan egy 2019-es határozatról volt szó, mely architektonikai pályázat kiírását fogadta el Kurinc és a városkert kiépítésének ügyében. „Ábrándozó határozatokat nem teljesítünk” – válaszolta Šimko Matzenauernek. Ezt követőn állt fel az asztalától elsőként Roman Slanina képviselő, és elhagyta a testületi ülést: „A polgármester úr elmondta, hogy nem tartja tiszteletben a döntéseinket, így hát nem is kell itt lennünk” – mondta. Slanina távozása után Matzenauer kérdőre vonta a polgármestert, milyen jogon mond ilyet, hogy nem fogja teljesíteni a városi képviselő-testület döntéseit. „Milyen törvény ad erre lehetőséget?” – kérdezte Matzenauer, és figyelmeztetett, ha még egy sértés elhangzik, akkor ő is távozik. Šimko azzal védekezett, hogy joga van elmondani a véleményét, a képviselők pedig feljelentést tehetnek ellene azért, mert nem teljesítette a határozatokban foglaltakat.

Alpári sértegetés

Az ülés ezt követően nagyjából másfél órán át folytatódott különféle vagyonjogi kérdésekkel, míg egy újabb összetűzésre került sor Matzenauer és Šimko között, amely során a polgármester pszichopatának nevezte Roman Vaľo képviselőt. Matzenauer erre kijelentette, távozik, és a Merjünk Gyorsítani frakció képviselői is csatlakoztak hozzá. „Összetéveszti a városi képviselőtestület ülését a parlamenti cirkusszal. Mi a polgárokért vagyunk itt” – mondta Vaľo távozóban a polgármesternek. „Pszichopatákkal másképp nem lehet viselkedni” – válaszolta Šimko, ismételten a város fejlődésének fékezésével vádolva a Merjünk Gyorsítani frakcióját. Az incidenst követő szünetben további képviselők távoztak, és a testület határozatképtelenné vált. Az ülés május 25-én folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?